Szukana fraza: Autor: "Stempi" <w...@t...de>
Znaleziono: 26 wiadomości
2002-10-23 19:18:31 | Stempi inne posty tego autora
tu ci moge pomoc: jako przekaske podajesz na talerzykach juz ulozony wybor pasztetow + 2-3 wedliny - po plasterku kazdej na lba. Oni to nazywaja Plat de chacrouterie. Po tym podaj (uwaga ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
RE: francuska kolacja2002-10-24 07:59:23 | Stempi inne posty tego autora
tu ci moge pomoc: jako przekaske podajesz na talerzykach juz ulozony wybor pasztetow + 2-3 wedliny - po plasterku kazdej na lba. Oni to nazywaja Plat de chacrouterie. Po tym podaj (uwaga ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dzien dobry i pomocy!!!2002-08-28 19:04:33 | Stempi inne posty tego autora
A moze jajecznice typu Lecso? Potrzebne sa (na osobe): 2 jajka, lyzeczka maki, 4 lyzeczki mleka, pol zielonej, duzej papryki, 1 - 2 srednie pomidory. Do tego - do calosci jeszcze: 200 - 300 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Do czego to jest?2002-08-28 19:09:36 | Stempi inne posty tego autora
Jest to patelnia zeliwna do grilowania. Smaruje sie ja tluszczem przy pomocy pedzelka lub plata rolki kuchennej. Nalezy ja powoli rozgrzewac (nigdy od razu na pelny gaz!!!!) - i po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kluski śląskie, kopytka i pyzy ziemniaczane2002-08-28 19:11:37 | Stempi inne posty tego autora
Iza: kluski slaskie smakuja przepysznie do pieczeni wieprzowej lub do - ichniego - Fleesklaas - kolega toto wyprobowal (jest kierowca z Enschede, rodowity Holender) i byl zachwycony ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Czosnek - jako pozostalosc...2002-08-29 12:45:09 | Stempi inne posty tego autora
Po pierwsze, wypadaloby sie przedstawic - na imie mam Wojtek, mieszkam w Hannoverze. Ok, do rzeczy: robicie czasami ogorki malosolne? Zostaje wam czosnek po zjedzeniu wszystkich ogorkow ze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: krewetki - aj nid sambady tu help mi2002-08-30 22:37:38 | Stempi inne posty tego autora
np Boston Clam Chowder? Taka fajna zupa na rosole drobiowym, z dodatkiem krewetek, jakiejkolwiek ryby morskiej i - oczywiscie - malzy? Gotujesz rosol, na niego wrzucasz krewetki, malze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ekspres i spienianie mleka na cappucino2002-10-20 20:08:57 | Stempi inne posty tego autora
Robie to z UHT i tez mi wychodzi - po prostu masz za male cisnienie w dyszy. daj do sprawdzenia w serwisie Wojtek Arek <a...@p...onet.pl> schrieb in im Newsbeitrag ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krewetki dla mojej dziewczyny2002-10-20 20:20:56 | Stempi inne posty tego autora
masz w poblizu jakis sklep z przyprawami i dodatkami japonskimi? Jesli tak: 40 gramm katduobushi (proszek z bonito - rodzaj tunczyka, kupuje sie w kartonikach, a w nich jednorazowe ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kiełbasa do wędzenia i gotowania2002-10-20 20:34:51 | Stempi inne posty tego autora
Ojej... ok: podaje w proporcjach z ksiazki: 6 kg dobrego gatunkowo wieprzowego miesa (od szynki, lopatki, poledwicy) 2 kg swiezej sloniny 20 dkg soli 10 dkg cukru 50 gramm spirytusu 3 dkg ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia