Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: Jacek Ostaszewski <p...@o...pl>
Znaleziono: 330 wiadomości





Re: Który wok kupić?

2006-03-02 10:08:58 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

Emek napisał(a): > To chyba mamy jakiej inne żeliwne woki bo do mojego, żeliwnego przywiera > np.smażony kurczak, wcześniej zmażony imbir z czosnkiem. Nie wiem chyba, że > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

czeskie jadlo - co to są szpikaczki?

2006-03-10 09:24:33 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

Mam taką nazwę po rosyjsku: zamówił /Praga w okresie wojny/ podwędzane "szpikaczki" i piwo. Czy to się komu z czym kojarzy? -- JackOss - a po co mi sygnatura?! [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: czeskie jadlo - co to są szpikaczki?

2006-03-10 11:53:39 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

Ludek Vasta napisał(a): > Špekáčky z niemieskiego speckwurst. To taka kielbasa ogniskowa z > kawalkami sloniny (špek=slonina) w srodku. Juz to tu pisalem kiedys na > jesien, ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

cebulowe bahji? - kuchnia hinduska...

2006-03-11 13:13:31 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

Właśnie leciało w TV, jakaś pani wymieszała poszlachtowaną cebulę z mąką z ciecierzycy i kładła na wrzący olej. "Cebulowe badżi" - usłyszałem. Wyyglądało ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: cebulowe bahji? - kuchnia hinduska...

2006-03-12 07:07:39 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

Waldemar Krzok napisał(a): > można prawie wszystkie warzywa potraktować ciecierzycową mąką. Np. > pieczarki, kalafior (lekko podgotowany). Do mąki dodaję parę przypraw ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: cebulowe bahji? - kuchnia hinduska...

2006-03-12 09:38:21 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

Waldemar Krzok napisał(a): > > nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. O to, że hindusi nie gotują polskich > potraw, czy to, że nie wszystko w życiu jest lekkostrawne? > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: cebulowe bahji? - kuchnia hinduska...

2006-03-12 11:35:50 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

Waldemar Krzok napisał(a): Możesz też wziąć gips i wodę i zrobić z tego foremkę... Coś taki rozjuszony? Pytam, żeby mieć pełnię wiedzy i iść w bajhi ze świadomością co ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: cebulowe bahji? - kuchnia hinduska...

2006-03-12 16:27:51 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

Waldemar Krzok napisał(a): Aha, to co ty chyba masz na myśli (z mąką z ciecierzycy) to jest pakora. Bhaji, wg tego co jest w moim kajeciku, ciecierzycy nie zawiera. Osobiście ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: cebulowe bahji? - kuchnia hinduska...

2006-03-15 06:50:13 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

Izabela Sowula napisał(a): > > oto i uproszczony przepis na onion bhaji > http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/on ionbhaj iwithmintra_13697.shtml DzięKi, już teraz mam ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ekstrakt z drozdzy

2006-03-15 06:52:11 | Jacek Ostaszewski inne posty tego autora

POwszechnym błędem jest kosztowanie marmite "soute", że się tak wyrażę. To tak, jakby ktoś sobie golnął pięćdziesiątkę maggi. A weź płatek sera grzeczny, wyrysuj ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 8 . [ 9 ] . 10 ... 20 ... 30 ... 33