Szukana fraza: Autor: wolim <n...@p...tu>
Znaleziono: 435 wiadomości
2012-04-03 20:31:14 | wolim inne posty tego autora
Witam. Mam zamrożone 2 dzikie kaczki. Leżą w zamrażarce już ponad rok. Mam zamiar przerobić je na pasztet, ale czy są jeszcze zjadliwe, znaczy czy się nie struję? Pozdry, MW [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Sok z owoców czeremchy2012-07-10 07:38:35 | wolim inne posty tego autora
Witam. Czy ktoś z Was próbował kiedykolwiek robić sok z owoców czeremchy? Same owoce są jadalne i dość smaczne - nie wiem tylko jak działają w dużych ilościach. Pozdrawiam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Biały barszcz, żur i zalewajka - różnice2012-10-19 19:07:51 | wolim inne posty tego autora
Czy możecie mi wyjaśnić na czym polega różnica pomiędzy barszczem białym, żurem i zalewajką? Mnie się zalewajka kojarzy z dużą ilością śmietany, ale być może się mylę? ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kurczak odchodzący od kości2012-12-11 13:13:47 | wolim inne posty tego autora
W dniu 2012-12-11 10:21, czeremcha pisze: > 200 stopni z termoobiegiem daje odpowiednik jakiś 220 - 240 stopni bez termoobiegu. Dla kurczaka to ogień piekielny, w którym wysycha. :-) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co z tym cukrem?2013-05-21 21:49:23 | wolim inne posty tego autora
W dniu 2013-04-19 01:30, Ikselka pisze: > Ja to mam piękny widok z okien, więc sobie tych okien z powodu widoku nie > żałuję... I tak oto doszliśmy od cukru, przez komary ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Znacie sposób na ręczny makaron "kształtowy" ?2013-06-09 21:00:58 | wolim inne posty tego autora
W dniu 2013-06-09 18:44, k...@g...pl pisze: > > Gnocchi - takie wloskie "kopytka" tyle ze o niebo lesze od polskich Tak sobie popatrzyłem na ten przepis i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Fasolka po bretońsku2013-07-02 07:39:37 | wolim inne posty tego autora
Nie odgrzewaj postów sprzed 8 lat, spamerze. Pozdrawiam, MW [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sok z owoców czeremchy2013-07-02 22:27:08 | wolim inne posty tego autora
W dniu 2013-07-02 21:48, colo-rolo pisze: > Nalewka z czeremchy bardzo charakterystyczna w smaku, polecam. > A z tymi pestkami to takie gadanie... To chyba odpowiedź na mój post ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: PANSLAVISTO!2013-07-24 20:50:08 | wolim inne posty tego autora
W dniu 2013-07-24 17:37, iwanos pisze: > czy kałamarnica nie kojarzy wam się z kałem? Tak, tak. To kobieta odprawiająca mary nad kałem. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gołębie2013-08-08 00:10:20 | wolim inne posty tego autora
W dniu 2013-08-07 22:58, DJ Abelson(R) pisze: > Jadł ktoś mięso gołębi? Jak to najlepiej przygotować? Czy jest > zagrożenie ew. chorobami? Najlepiej to smakują w rosole ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia