Szukana fraza: Autor: wiku <s...@r...pl>
Znaleziono: 714 wiadomości
2004-01-27 14:17:57 | wiku inne posty tego autora
Shivman wrote: > Użytkownik "Anna G." <a...@n...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości > >>czy ktos może udzielic jakis informacji na temat tego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sklep z art. kuchni orientalnej2004-01-27 14:22:15 | wiku inne posty tego autora
Grzegorz Kulas wrote: > bardzo dziękuje, i na pewno zanudzę pytaniami sprzedawców :)) > > innym rozwiazaniem sa zakupy internetowe ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-01-29 11:26:24 | wiku inne posty tego autora
waldek wrote: > A jak się w starodawnej Polsce robiło kurczaki, panie teoretyk? Z papryką? > Chyba paprykę można uznać za polską przyprawę (nie chodzi o pochodzenie, ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-01-29 11:59:34 | wiku inne posty tego autora
Wladyslaw Los wrote: >>co smieszniejsze ponoc i imbir byl dosc czesto uzywany w przedwojennej >>kuchni polskiej :) > > A co w tym śmiesznego? przeczytaj pierwszy post ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-01-29 12:29:41 | wiku inne posty tego autora
Wladyslaw Los wrote: >>>>co smieszniejsze ponoc i imbir byl dosc czesto uzywany w przedwojennej >>>>kuchni polskiej :) > tak na marginesie - faktem jest, ze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jakie wino??2004-01-29 14:12:03 | wiku inne posty tego autora
Marzena F. wrote: >>Te zrazy >>to z wołowiny? Jeśli tak to jak najbardziej na miejscu byłyby buraczki. > > > Tak z wołowiny. > Burczaki na ciepło ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-01-29 20:00:29 | wiku inne posty tego autora
Wladyslaw Los wrote: > Jednak przynajmniej suszony imbir był prawie zawsze dostępny. > moze i byl dostepny, ale u nikogo ze znanych mi osob z pokolenia moich rodzicow nie byl ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: piwko2004-01-29 20:06:36 | wiku inne posty tego autora
Anna Kunaszyk wrote: > Witam > Czy znacie może przepis na to piwo grzane co kiedyś Makłowicz robił? Wiem że > dodawał do tego żółtka i coś tam jeszcze i taka pianka z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy a kuchnie swiata (crosspost psw/prk)2004-01-29 21:21:13 | wiku inne posty tego autora
Wladyslaw Los wrote: > A czego wobec tego używali do pierników? cynamonu, gozdzikow, pieprzu, galki muszkatolowej - imbiru nie (choc by byc w pelni w zgodzie z prawda, mogli go ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kasza jęczmienna - prozaiczne pytanie2004-02-03 14:28:56 | wiku inne posty tego autora
wojus wrote: > powiedzmy, że chcę ugotowac dla 2 osób na obiad > np. 1,5 szklanki kaszy > ile dodać wody? ja dodaje tyle samo wody co kaszy (czyli w twoim przypadku 1,5 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia