Szukana fraza: Autor: wiku <s...@r...pl>
Znaleziono: 714 wiadomości
2003-07-14 12:12:27 | wiku inne posty tego autora
vip wrote: > zna ktos jakis dobry przepis na czosnek w zalewie ? > mam troche mlodego czosnku i chcialbym cos nowego z niego wyczarowac :-) > > lampart to nie bedzie przepis ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cherokee na moderatora[było]Re: kuchnia - moderowana?2003-07-14 14:59:58 | wiku inne posty tego autora
gdaMa wrote: > boszzzzzzz znowu wylazł... > Ludzie co zrobić, żeby się wreszcie Tracy vel janek vel jan_ek vel John > vel jontek a teraz malina odczepił od prk! jedyny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Harissa lub sambal - gdzie można kupić w Polsce???2003-07-14 18:32:39 | wiku inne posty tego autora
kajacek wrote: > Gdzie w okolicy Warszawy można kupić harisę lub sambal?? chyba widzialem w samirze, samira to taki bar i sklep z jedzeniem arabskim na tylach biblioteki narodowej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: smażony ser ?? po czesku :)))2003-07-16 11:49:16 | wiku inne posty tego autora
leviathan wrote: > bylem w pradze niedawno i bardzo mi to zasmakowalo, kto zna przepis na te > danie? co prawda to nie czeski, ale imho jeszcze lepszy - camembert panierowany w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
makaron z tunczykiem w smietanie [P]2003-07-17 08:39:42 | wiku inne posty tego autora
podziele sie swoim wynalazkiem: makaron (rurki, ja uzywam ze wloski ze zboza durum) 3 puszki tunczyka, koniecznie w sosie wlasnym 2 smietany (ja uzywam 18 proc) kilka zabkow czosnku jedna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: makaron z tunczykiem w smietanie [P]2003-07-17 11:54:47 | wiku inne posty tego autora
Krzysztof Wrůblewski wrote: > robie to samo tylko bez cytryny imho cytryna jest konieczna do przelamania smaku tunczyka, ale kazdy ma inny gust > a w zamian szczypiora dodaje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
chrupiaca wieprzowina po chinsku2003-07-18 11:47:04 | wiku inne posty tego autora
zrobilem wedlug przepisu z polecanej przez was strony : http://www.chinafood.republika.pl/przepisy/wi eprz/ch rup.htm wyszla przepyszna POLECAM!!! z tym, ze ja dodalem jeszcze pokrojona w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: chrupiaca wieprzowina po chinsku2003-07-18 12:11:24 | wiku inne posty tego autora
Iwona wrote: > no a poza tym choc to wino jest wyjatkowo drogie (za 200 ml zaplacilem > > 30 pln) to starczy na dlugo, bo do wiekszosci potraw wystarczy dodac jedna > lyzke ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przepisy niekompletne, oszukiwane2003-07-18 12:38:44 | wiku inne posty tego autora
> > Intencje autora sa dwojakie: niekompletny - wiem, ale nie powiem; oszukany - > zlosliwosc programowa. > alex czyli wedlug ciebie nie istnieje nic takiego jak przeoczenie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ogórek, kiełbasa i żurek2003-07-18 12:57:27 | wiku inne posty tego autora
Cherokee gd wrote: > Może mi, Kochani wyjaśnicie, po kiego grzyba w reklamie żurku figuruje > niejaki ogórek? tez sie nad tym zastanawialem, ja w zyciu zadnego ogorka do zurku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia