« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-15 22:01:01
Temat: smażony ser ?? po czesku :)))bylem w pradze niedawno i bardzo mi to zasmakowalo, kto zna przepis na te
danie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-15 22:06:35
Temat: Re: smażony ser ?? po czesku :)))
Użytkownik leviathan <r...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bf1te5$qb0$...@n...news.tpi.pl...
> bylem w pradze niedawno i bardzo mi to zasmakowalo, kto zna przepis na te
> danie?
Żółty? Jak w skorupce to panierujesz go w jajku i bułce, a jak nie to goły
na patelkę :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-15 22:10:05
Temat: Re: smażony ser ?? po czesku :)))Asienka napisał(a):
>
> Żółty? Jak w skorupce to panierujesz go w jajku i bułce, a jak nie to goły
> na patelkę :-)
Gołego lepiej nie wrzucać, bo wtedy się rozłazi po całej patelni :) I
lepiej wziąć ser dosyć twardy... żeby się za bardzo nie rozłaził :)
Pozdrawiam
Leszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-15 22:16:03
Temat: Re: smażony ser ?? po czesku :)))
Użytkownik Leszek 'Dartles' Puchowski <d...@w...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...pl...
> Gołego lepiej nie wrzucać, bo wtedy się rozłazi po całej patelni :) I
> lepiej wziąć ser dosyć twardy... żeby się za bardzo nie rozłaził :)
>
No właśnie kiedyś zaryzykowałam goły- grubsze plastry i twardy był i też
smakowało :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-15 22:18:50
Temat: Re: smażony ser ?? po czesku :)))Asienka napisał(a):
>
> No właśnie kiedyś zaryzykowałam goły- grubsze plastry i twardy był i też
> smakowało :)
Bo nawet goły żółty ser jest dobry :) Tylko piszę o tej panierce, jeśli
ktoś nie lubi jeść sera o konsystencji ślimaka. Ważne jest również, żeby
takiego serowego kotleta nie przenosić na talerz przy użyciu samego
widelca (to dla ludzi bez wyobraźni) :)
Pozdrawiam
Leszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-16 07:28:06
Temat: Re: smażony ser ?? po czesku :)))Użytkownik Leszek 'Dartles' Puchowski napisał:
> Asienka napisał(a):
>
>>No właśnie kiedyś zaryzykowałam goły- grubsze plastry i twardy był i też
>>smakowało :)
>
>
> Bo nawet goły żółty ser jest dobry :) Tylko piszę o tej panierce, jeśli
> ktoś nie lubi jeść sera o konsystencji ślimaka. Ważne jest również, żeby
> takiego serowego kotleta nie przenosić na talerz przy użyciu samego
> widelca (to dla ludzi bez wyobraźni) :)
>
> Pozdrawiam
>
> Leszek
Hehehehe - wlasnie wstalam czytam i sie smieje.
Pamietam w pierwszej klasie liceum, w zimie bylismy z paczka w zimie.
Kolej kolegi na zrobienie obiadokolacji. Smazyl ser. Warunki byly dosc
dziwne bo mielismy butle gazowa wstawiona w sklad z nartami, kijkami i
butami. Kolega tez na widelec nabieral kotleciki. Wydawalo mu sie ze
wszystkie sery zebral z podlogi ale jednego nie mogl znalezc ;-).
Nastepnego dnia znalazl go w swoim bucie :-)
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-16 11:49:16
Temat: Re: smażony ser ?? po czesku :)))
leviathan wrote:
> bylem w pradze niedawno i bardzo mi to zasmakowalo, kto zna przepis na te
> danie?
co prawda to nie czeski, ale imho jeszcze lepszy - camembert panierowany w
jajku i bulce tartej smazony na wolnym ogniu na glebokim oleju
wspaniale sie rozplywa po nakluciu :)))
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-16 11:57:14
Temat: Re: smażony ser ?? po czesku :)))On Wed, 16 Jul 2003 00:01:01 +0200, "leviathan" <r...@w...pl>
wrote:
>bylem w pradze niedawno i bardzo mi to zasmakowalo, kto zna przepis na te
>danie?
Tu jest jak to robia na Slowacji - mam nadzieje ze podobnie:
http://www.webkucharka.sk/zobraz_recept.php?REC_ID=2
774
pozdr0
marcowy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-16 12:12:22
Temat: W sprawie odsylania do archiwum (bylo: Re: smażony ser ?? po czesku :)))Marcin Luczak <m...@w...pl> wrote:
> On Wed, 16 Jul 2003 00:01:01 +0200, "leviathan" <r...@w...pl>
> wrote:
>
> >bylem w pradze niedawno i bardzo mi to zasmakowalo, kto zna przepis na te
> >danie?
>
> Tu jest jak to robia na Slowacji - mam nadzieje ze podobnie:
> http://www.webkucharka.sk/zobraz_recept.php?REC_ID=2
774
> pozdr0
> marcowy
I po co odsylac do innyc zrodel w necie, skoro kwestia czeskiego
smazonego sera byla juz u nas wielokrotnie i bardzo solidnie
przedyskutowana? Odsylanie do archiwum przez starych bywalcow tej listy
nie wynika tylk z checi przyganienia nowym, ze nie znaja netykieta, ale
i z tego, ze wiele spraw bylo juz tu omowionych czesto znacznie lepiej
niz w jakichkolwiek innych internetowych zrodlach.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-16 13:28:38
Temat: Re: smażony ser ?? po czesku :)))Nie wiem, jaki ser akurat Tobie zasmakował. Do przygotowania tego akurat
dania Czesi używają również serów pleśniowych, np. sławne śmierdziuchy
Olomoucke syrecky, czy też hermelin. A żółty to przeważnie emetaler (mam
nadzieję, że nie przekręciłam nazw.. za co z góry wrażliwców przepraszam)
Pozdrowienia
Blanka
Użytkownik "leviathan" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bf1te5$qb0$1@nemesis.news.tpi.pl...
> bylem w pradze niedawno i bardzo mi to zasmakowalo, kto zna przepis na te
> danie?
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |