Szukana fraza: Autor: "Edyta Jaczewska" <e...@p...onet.pl>
Znaleziono: 45 wiadomości
2003-10-08 15:51:45 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
Ugotowalam dzisiaj barszcz ukrainski. Planowalam zrobic niewielki garnek, wyszlo mi spore wiaderko. Chcialabym zamrozic czesc zupy - czy mozna? Ja w ogole niechetnie mroze jedzenie i poza ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: siemie lniane2003-10-09 07:54:08 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
Pamietam, ze z siemienia lnianego robilo sie kiedys "polskie gomasio" - w oryginalnym gomasio prazy sie z sola nasiona sezamu, ale wtedy byly w Polsce niedostepne. Robi sie to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: Orientalne dodatki do potraw!!!2003-10-09 09:38:01 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
> Może ktoś wie gdzie w sieci można kupić orientalne dodatki do potraw? Bo > to co w sklepach - przynajmniej u nas w Bielsku-Białej - to dla mnie > trochę mało. > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: [P] Herbata po rosyjsku (ciekawa)2003-10-17 09:00:39 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
> Ale nie wiem gdzie kupić składniki: > - laski wanili? czy może być cukier waniliowy? > - 46 uncjii soku ananasowego - a ile ma ma jedna uncja:)? > - 1,5 amerykanskiego cup ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: ogórek kwaszony2003-11-10 19:43:21 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
podam swoj na salatke: ogorek kiszony pokrojony w kostke, por pokrojony w drobne paseczki groszek zielony jablko w kosteczke majonez sol, pieprz i koniecznie bardzo duzo majeranku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: Prażona cebula2003-11-13 15:16:03 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
> SWIETNIE ALE CO Z PRAZONĄ !!! csssss, czlowieku prazonej cebuli spragniony.... pokroj ze dwie-trzy duze cebule na bardzo cieniutkie plasterki rozgrzej na patelni tluszcz, polecam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szpinak - potrzebuje rady ;)2003-11-27 14:06:02 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
Dziekuje wszystkim za przepisy, ktore wyprobuje - gdy tylko na rynku pojawi sie swiezy szpinak. Eksperyment sie udal, pacjent zyje. Zrobilam szpinak wedlug prosciutkiego, klasycznego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Warszawa - gdzie musztarda Dijon2003-12-13 17:57:10 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
Minieuropa na Bonifraterskiej - spory wybor francuskich musztard pozdrawiam Edyta [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co na Boże Narodzenie?2003-12-16 11:01:54 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
MW wrote: > Co z mięs na Boże Narodzenie(obiadek), macie jakis pomysł na wieprzowinę? > MW > wiesz co? rewelacyjny przepis i latwy mam! i robi duze wrazenie na gosciach :) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: placki po kolożwarsku, czyli ziemniaczane pączki :D - trochę długie2005-05-07 20:52:29 | Edyta Jaczewska inne posty tego autora
bardzo fajny przepis! zrobilam dzis polowe ilosci podanej przez Ciebie, udaly sie i wyszly swietnie. pozdrawiam Edyta [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia