Szukana fraza: Autor: "Danka" <d...@z...nl>
Znaleziono: 95 wiadomości
2001-03-07 14:37:12 | Danka inne posty tego autora
W wielu przepisach na ciasta jest wlasnie brazowy cukier - bardzo popularny w Holandii. Nadaje on ladny ciemny kolor, czasem nie trzeba nawet dodawac kakao. Jesli chcesz, to moge wklepac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Na 8-go coś wykwintnego....2001-03-09 13:21:13 | Danka inne posty tego autora
U nas w radiu powiedzieli, ze 8. marca ma swoja geneze w USA, gdzie to w latach 30.-40. kobiety pracujace w fabrykach ubran zaczely w tym dniu strajkowac o 8-godzinny dzien pracy. Jeden z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Taki sobie drink2001-03-09 22:38:13 | Danka inne posty tego autora
Naogladales sie wakacyjnej tv czy tez sam moze byles na Ibizie czy czyms takim? Bo takie shake-heads sa w tychze kurortach nieslychanie popularne wsrod mlodziezy. Nie probowalam, ale nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mlynek2001-03-15 17:53:03 | Danka inne posty tego autora
A w czym mozna zmielic mak, jesli ma sie tylko mikser lub taki maly reczny mikserek Brauna z koncowka do ubijania smietany, "siekaczka" do np. shake'ow i pojemnikiem z nozykami do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jajecznica, było Re: Szalone krowy i pryszczyca2001-03-21 13:14:51 | Danka inne posty tego autora
Bo to sa tzw. vleestomaten ( vlees to po polsku mieso....) i sa przeznaczone glownie do faszerowania - ich oczywiscie a nie nimi. Pozdr., Danka "Orion" <o...@h...pl> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi2001-03-21 13:16:52 | Danka inne posty tego autora
Witaj Krysiu! Jak bylo we Wroclawiu? A paczusie? Pozdr., Danka "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> schreef in bericht ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi2001-03-21 21:00:20 | Danka inne posty tego autora
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> schreef in bericht news:hcbhbtko0fttp6sf1farab3s02itmcari4@4ax.c om... > > > Gdzies tam sie dopisalam (i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sałatka z pieczarkami2001-03-26 19:14:13 | Danka inne posty tego autora
Ja znam taka: Pieczarki i mala cebulke obgotowac w wodzie ( wyczuc, az beda miekkie, ale nie surowe ), do ktorej dodaje sie nieco octu ( dla smaku i koloru ). Ugotowane pieczarki pokroic w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: UE, byo: Re: SER BIALY2001-03-28 12:49:45 | Danka inne posty tego autora
A ja pamietam ( 26 latek mam ), chodzilam do sklepu po mleko polpelne, mialo bodajze zielona "blaszke" i bylo pyszne prosto z butelki, popijane do cwiartki swiezutkiego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wiwat krasula2001-03-29 17:47:26 | Danka inne posty tego autora
Ahaaaaaaaaaa.... Tak mi sie tylko wydaje, ze skoro wszystkie zwierzaki sie wymorduje ( w wiekszosci zdrowe - kwestia zapobiegania...), to i tak nie bedzie zadnego eksportu, coz wiec po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia