Szukana fraza: Autor: "eM" <...@...c>
Znaleziono: 1711 wiadomości
2001-08-20 19:48:21 | em inne posty tego autora
> tluszcze nienasycone wplywaja na zniejszenie ilosci zlego > cholesterolu Tylko uwaga: trzeba odroznic tluszcze jednonienasycone i wielonienasycone. Wielonienasycone, poniewaz latwo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cholesterol raz jeszcze2001-08-21 13:57:54 | em inne posty tego autora
> > trzeba odroznic tluszcze jednonienasycone i wielonienasycone. > > Wielonienasycone, poniewaz latwo sie utleniaja - moga byc > > dla organizmu > > niebezpieczne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czy macie jakiś pomysł na makrelę?2001-08-21 14:27:13 | em inne posty tego autora
> > Ile czasu trzeba wietrzyć mieszkanie:) > > Zasadniczo nie rozumiem, jak przeszkadza Ci zapach ryby pieczonej i wogóle > zapach makreli to kupuj tran w pastylkach albo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Płatki owsiane "zwykłe" i "górskie".2001-08-21 15:13:44 | em inne posty tego autora
Czym się różnią płatki owsiane zwykłe od płatków owsianych górskich? Czy płatki wchodzące w skład musli są poddawane jakiejś dodatkowej obróbce (np. prażenie)? Pozdrawiam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Płatki owsiane "zwykłe" i "górskie".2001-08-22 14:23:36 | em inne posty tego autora
Dzięki, em. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cholesterol raz jeszcze2001-08-22 14:35:39 | em inne posty tego autora
> A jakiego typu tluszcze znajduja sie w oleju z pestek winogron? Wszystkie, jednak zdecydowanie przeważają wielonienasycone, co czyni zdrowotność oleju z winogron co najmiej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cholesterol raz jeszcze2001-08-22 14:44:24 | em inne posty tego autora
podaj źródło [em] [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Patison...hmm2001-08-23 13:42:36 | em inne posty tego autora
Niezawodny przepis - pychotka Pokroić dojrzałe pomidory i udusić parę minut, żeby puściły sok. Dodać do tego pokrojony w kostkę patison, dusić wszystko na małym ogniu do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cholesterol raz jeszcze2001-08-23 13:58:55 | em inne posty tego autora
> > > OLEJ Z PESTEK WINOGRON - bogaty w kwasy tłuszczowe i fosfolipidy o > > > strukturze bardzo podobnej do liposomów. Z tego powodu jest bardzo > > > dobrze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cholesterol raz jeszcze2001-08-27 15:12:38 | em inne posty tego autora
> > Nie zmienia to faktu, że podstawowy składnik oleju czyli tłuszcz > > wielonienasycony jest mniej odporny na utlenianie od tłuszczu > > jednonienasyconego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia