Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2014-05-02 22:04:09 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Czyli był to najprawdopodobniej tzw. syrop barmański. Victoria's Cymes >> albo Monin. > > Tego ostatniego nie widuję już w żadnych ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szparagowo2014-05-03 15:23:02 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Qrczak pisze: > PS. Ludzie na internetach chwalą te: > https://ciechan.pl/sklep/syropy > > Pewnie nie odbiegają składem od wcześniej wspominanych, > ale za to asortyment ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szparagowo2014-05-04 23:24:11 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Podchodzę bliżej, przyglądam się. Ketchup. Buteleczka ładna, szklana, >> taka spłaszczona, z przewężeniem w talii. Etykietka równo naklejona ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szparagowo2014-05-04 23:32:17 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Może to kwestia dojrzewania? Butelki mogły pochodzić z mniej lub >> bardziej nasłonecznionych stoków. To znaczy półek w magazynie, >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pokrzywy2014-05-04 23:46:40 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Gil od paru tygodni jada potrawkę z młodych pokrzyw: > Jak sie kogoś nie uprzedzi to smak nie odróżnienia od szpinaku. > Polecam zdecydowanie. Zdecydowanie odróżni. Sam tu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pokrzywy2014-05-05 00:44:33 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Anai pisze: >> Blitwa szpinakowata jest bardziej. > > Tylko skąd u nas blitwę wziąć? Jak już wcześniej wspomniałem, 'blitva', to po prostu burak. Naciowo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szparagowo2014-05-06 21:38:55 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Aż boję się zapytać o tytuł książki. Bo mnie się to z kolei >> skojarzyło z tym, że mój przyjaciel napisał przed laty >> "Poradnik ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Smardze2014-05-07 00:29:02 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: >> Ja doświadczenie mam takie, że sam kiedyś koło takich wielkich >> krzewów Sambucus nigra mieszkałem. I on tam mieszkał też. > > Ach, gdzie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szparagowo2014-05-07 00:34:07 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pani Ewa napisała: > I nawet zatruć się też można czasem. Znakomite! Gdy mi ktoś wytknie, że wyglądam na znudzonego, odpowiem mu: zatrułem się czasem. To w ogóle jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Smardze2014-05-07 00:42:07 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora
Pan Stefan napisał: > Tak nieco pobocznie, ale o grzybach! > > Spotyka się dwóch facetów: > - Ten twój kolega to ma szczęście! Dwie zony już pochował, > bo struły ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia