Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Kamas" <m...@k...net.pl>
Znaleziono: 220 wiadomości





Spaghetti alla Bolognese - zagadka

2002-01-17 13:51:03 | Kamas inne posty tego autora

Od kiedy Włosi jadają tę potrawę??? Jaki jest jej rodowód??? -- Pozdrawiam :-)) Sławomir J. Marusiński (Kamas ) ICQ 14539957 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kaszanka

2002-02-25 14:56:22 | Kamas inne posty tego autora

> 3) Biala ??? Uojojojjj... na pewno kaszanka ??? A moze ja mysle o czyms > innym. > Jeszcze wczoraj też bym się zdziwił, ale godzinę temu żona taką przyniosła ze sklepu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kaszanka

2002-02-26 15:20:29 | Kamas inne posty tego autora

> Hymmm.... no wyglada niezle i nawet smakowicie, ale skoro bez krwi to > taka z tego kaszanka jak z "kotlety" sojowe :))) > Ale jak kiedys spotkam to chetnie skosztuje ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: łosoś w dzwonkach

2002-03-06 07:55:33 | Kamas inne posty tego autora

> > Już go wypatroszyłam (brrrrr), obcięłam głowę (jeszcze większe brrrrrrrrrr), > podzieliłam na dzwonka/i. > > I co dalej ??? > pewnie dostaniesz trochę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Chleb

2002-03-06 19:47:26 | Kamas inne posty tego autora

> Jak go rozmrozić, żeby był mięciutki i pachnący? > po prostu godzinę przed spożyciem wyjąć z zamrażalnika. ostatnio prawie wyłącznie jadam chleb z zamrażalnika :-)) -- ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Prosze o pomoc.(1)

2002-03-06 19:44:45 | Kamas inne posty tego autora

> dokladnie wymieszac i na przyklad pasteryzowac z godzine w sloiku > proponuję pasteryzować 2 razy w odstępie 24 godz. Dotyczy to wszelakich przetworów mięsnych. -- ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Co zrobic z sumem - bo bydle blokuje mi wanne.

2002-03-08 07:36:17 | Kamas inne posty tego autora

, jak przyrzadzic suma zeby najlepiej poznac jego walory smakowe? > Sum jest bardzo smaczną rybą i nie wymaga żadnego specjalnego traktowania, można go przyrządzać na wszelkie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Slonina jak maslo

2002-03-09 08:32:42 | Kamas inne posty tego autora

... > Potrzebna jest surowa, najlepiej gruba slonina, taka na trzy palce, > Marzyciel.Taka świnia musiałaby mieć ze 400 kg.a takich teraz już nie chowają, nie te czasy. Kiedyś ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: strogonow

2002-03-11 18:11:49 | Kamas inne posty tego autora

> a czy wołowina po tak krótkiej obróbce nie będzie za twarda??? A może taka > powinna byc. >są dwa sposoby aby wołowina była miękka: trzeba ją poddawać obróbce ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: strogonow

2002-03-11 18:26:12 | Kamas inne posty tego autora

> Sorry, ale czy robiłeś kiedykolwiek Strogonowa?? Bo moim zdaniem > nie Robiłem, mój staż w kuchni to 48 lat :-)) > 1-sza zasada obróbki wołowiny: solić zawsze po ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 10 ... 20 ... 22