Szukana fraza: Autor: clafoutis <c...@i...pl>
Znaleziono: 160 wiadomości
2006-07-24 09:51:13 | clafoutis inne posty tego autora
hej, jeśli oprzesz sie na genueńskim biszkopcie nie potrzebujesz dwóch mis. ubijasz całe jajka z cukrem i tyle. wychodzi na to samo pozdro piotr Użytkownik ikselka napisał: > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sprawa golonki2006-07-29 20:29:23 | clafoutis inne posty tego autora
witam, zgodzę sie że sok z cytryny jest najlepszy do peklowania ze wzgledu na kwas który rozbija włókna protein stad bierze się kruchosc i delikatność alle mam już wątpliwosci ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sprawa golonki2006-07-31 07:05:27 | clafoutis inne posty tego autora
pozwole się nie zgodzić z pana wywodem. dobrym przykładem peklowania jest gravad lax. otóż po 2 3 dniach peklowania w soli i cukrze oraz co kto tam jeszcze chce usuwa sie tylko to co ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mam blender - i co dalej?2006-07-31 07:08:53 | clafoutis inne posty tego autora
Użytkownik KOmiX napisał: > Witam serdecznie (pierwszy raz na grupie) :-) > > Niedawno nabylem droga kupna blender Braun (taki, jak na tej aukcji: > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sprawa golonki2006-07-31 21:23:46 | clafoutis inne posty tego autora
no tak jeśli do tego podejdziemy w ten sposób to ok. ale jak pan pewnie wie na całym świecie sos to zazwyczaj wywar z kości cielęcych plus warzywa a u nas zasmażka i woda jak jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sprawa golonki2006-07-31 21:24:23 | clafoutis inne posty tego autora
no paniusiu to co to jest takiego ?? piotr [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sandacz w smietanie2006-08-01 08:39:12 | clafoutis inne posty tego autora
witam, to zubożona wersja beurre blanc czyli śmietanowy sos plus wkorporowane kawałki masła. pozdro piotr Użytkownik Czarownik napisał: > W restauracji "Pod zlotym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sprawa golonki2006-08-01 08:45:08 | clafoutis inne posty tego autora
ja widzę że jak pan przeczytał że pekluje się przy pomocy soli i saletry to nijak inaczej tego zrobić nie można. no tak dawniej jak sie chciało pojechać ze dworu do miasta to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sprawa golonki2006-08-01 08:47:44 | clafoutis inne posty tego autora
chciałem tylko powiedzieć że wszystko sie zmiania idzia do przodu czyli nawiazujac do pana wypowiedzi i sposób peklowania również. to że pan całe życie zjada saletrę to pańska ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pieczenie w mikrofali?2006-08-01 19:53:45 | clafoutis inne posty tego autora
witam, w mikrofali nic nie upieczesz jej zasada działania to zagotowanie wody zawartejw miesie a wiec mozesz to ugotowac. ale żeby osiągnać efekt pieczenia smażenia etc. najpierw ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia