Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: BasiaBjk <b...@q...pl>
Znaleziono: 718 wiadomości





Re: kwaszone śliwki Bajarki

2005-09-12 10:08:04 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik dżdzownica napisał: > No, ale całość podejrzanie zajeżdża malizną. > No właśnie Bajarko... A czy można z obecnych węgierek nastawić kwaszankę? Można na ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kwaszone śliwki Bajarki

2005-09-12 13:48:27 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik JerzyN napisał: > Węgierki wczesne nie nadają sie zbytnio na przetwory. Ot co. Akurat do kiszenia wyjątkowo używa się niezbyt dojrzałych. Zerknij tu, by się ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kwaszone śliwki Bajarki

2005-09-12 14:39:10 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik JerzyN napisał: > Węgierka wczesna jest odmiana deserową i niezbyt nadaje sie na przetwory. > To ty poczytaj, która [niedojrzała] sie nadaje. Juz o tym pisałem ale ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kwaszone śliwki Bajarki

2005-09-12 14:57:49 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik JerzyN napisał: > Basiu, śliwki kiszono od zarania dziejów, najczęściej to były odpady > przy robieniu śliwowicy i te były najlepsze. Metod są setki. Nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kwaszone śliwki Bajarki

2005-09-12 15:09:01 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik JerzyN napisał: > Odmiana - niezbyt odpowiednia na przetwory. Ale pleciesz :) W ogóle nie bylo w tym wątku mowy o odmianach. -- pa, BBjk [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: zoladki z gesi...

2005-09-14 20:27:43 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik Marek W. napisał: > i sa dwie szkoły jedna coby te żoladki rozdrobnic przed podaniem > a druga ze niekoniecznie.. Czyli całe żołądki wyobrażają owe flaki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: zoladki z gesi...

2005-09-14 20:55:25 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik Marek W. napisał: > oj no to jush kwestia gustu jest.... > mnie osobiście cały nie wadzi...ale jak wola to po ugotowaniu mozna na > drobniejsze posiekac.. Pytałam ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Paprykarz

2005-09-15 20:53:12 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik Paulinka napisał: > Ja rocznik '81' kojarzę ten produkt (czyt. paprykarz) z siermiężną puszką i > jakimś koszmarnym padłem w środku, w którego skład wchodził ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: mrożenie mięsa mielonego

2005-09-16 17:24:57 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik sadyl napisał: > po rozmrożeniu było jak najbardziej jadalne. Więcej niż 1 > raz. :) :) -- pa, BBjk [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kraków-gdzie zjeść

2005-09-26 15:49:42 | BasiaBjk inne posty tego autora

Użytkownik Tatiana napisał: > Naprawdę jest aż tak źle? ;/// Dennie. Od czasu dawnej świetności hyr się poniósł po kraju, że przesuper i ludność gna co sił w kaloszach ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 40 ... 52 . [ 53 ] . 54 ... 60 ... 72