Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "michalek" <m...@g...com>
Znaleziono: 220 wiadomości





Re: A w czym smażycie dżemy, powidła itepe

2008-06-22 13:14:33 | michalek inne posty tego autora

> W piekarniku w jednorazowych blachach do pieczenia. > Noigdy nie wykorzystywałem do tego celu piekarnika. Pomysł jakis jest, ale chyba mocno nieekonomiczny. Ilość ciapła (gazu) ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Randam teraz czy na jesień - ale już teraz słownik

2008-06-23 10:50:52 | michalek inne posty tego autora

> na jesieni motyką wyciachałem darnie z trawą/chwastami, i przekopałem teren, > na wiosnę rozbiłem grudy po przekopaniu, posiałem i rośnie (chwastami > zajmuję się ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.ogrody

Czy ma sens żelfix do przecieru owocowego na zimno?

2008-07-13 08:46:13 | michalek inne posty tego autora

Mam 9kg mali do przerobienia. Chciałbym to zrobić w miarę szybko i smacznie. Mrożenie w jakikolwiek sposób odpada. Pomyślałem żeby po prostu rozetrzeć je z cukrem 1:1 na zimno i ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Czy ma sens żelfix do przecieru owocowego na zimno?

2008-07-13 17:29:25 | michalek inne posty tego autora

> Zimą robię z tego lody - a więc częściowo rozmrażam, tzn nie tak, aby > płynęło, ale aby tylko nieco zmiękło w opakowaniu, na tyle, aby dało się > wbić łyżkę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Czy ma sens żelfix do przecieru owocowego na zimno?

2008-07-13 17:33:31 | michalek inne posty tego autora

> > > > No tylko że porzeczki to kwaśne są, a maliny tak 1:1 z cukrem to > > raczej wyjdzie okrutnie słodki ulepek. > > I tak sfermentuje. Chyba, że się zje ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: nalewka z wiśni - jak zrobić

2008-07-25 07:21:11 | michalek inne posty tego autora

> Oraz wino. > Pozdrawiam.Mirzan > Bardzo dobre wino (można tez dodać trochę jagód). Ale drylowanie 40kg wiśni (na średni gąsiorek) to straaaaszna robobota :) M [ więcej ]

Grupa : pl.rec.ogrody

Jakiś pomysł na bazylię "na zimę"?

2008-08-03 15:13:22 | michalek inne posty tego autora

Mam duzo pieknej zielonej bazylii. Mogę to wszystko ususzyć, ale sami wiecie, że suszona bazylia niewiele ma ze swgo pięknego aromatu. Czy można bazylię jakoś "bardziej ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jakiś pomysł na bazylię "na zimę"?

2008-08-03 18:32:55 | michalek inne posty tego autora

> > Ja tak przetwarzam właśnie bazylię. > Ucieram świeże liście z orzeszkami piniowymi albo włoskimi > oraz oliwą i solą. > Pakuję do słoiczków, na wierzch ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Mąka pełnoziarnista pszenna

2008-08-29 11:12:23 | michalek inne posty tego autora

> Mam pytanie czy jest w sprzedaży pełnoziarnista mąka ale pszenna? > Ewentualnie na co zwracać uwagę (co zmienić w przepisie) gdybym chciał > zastąpić wersję pszenna ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jednak nie zgniły!

2008-09-01 15:31:41 | michalek inne posty tego autora

Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości news:g9grcr$o1u$1@nemesis.news.neostrada.pl.. . > Ikselka pisze: > > > Musiałaś? > > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 4 . [ 5 ] . 6 ... 20 ... 22