Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@w...pl>
Znaleziono: 266 wiadomości
2003-06-18 09:34:46 | Kyllyan inne posty tego autora
http://www.online.hr/kuharica/ -- Sławomir J. Marusiński Gdańsk; GG 5420750 www.marusinski.prv.pl/ [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kiedy rwac orzechy na orzechówke2003-06-18 09:37:27 | Kyllyan inne posty tego autora
> No wlasnie ....kiedy zrywac orzechy na orzechówke zeby fajnie wyszla. > Jest ponoc jakas zasada, ze zrywa sie te orzechy 1 czy tez 15-go lipca ? > Czy ktos potrafi mi wyjasnic ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kiedy rwac orzechy na orzechówke2003-06-21 04:49:17 | Kyllyan inne posty tego autora
> > > Ooooo ?? a dlaczego za wcześnie ? > S > Są niedużo większe od laskowych, niech jeszcze podrosną. Nadają się tak długo dopuki nie utworzy się twarda skorupa i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sabdzi - czyli kłopot z indyjskimi przyprawami...2003-06-23 10:25:37 | Kyllyan inne posty tego autora
> Ostatnio jadłam wspaniałe indyjskie sabdżi. Rozszyfrowałam składniki, > tylko nie mogę za nic rozpracować przypraw... > sabdżi (sabji) to po naszemu warzywa. A więc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sabdzi - czyli kłopot z indyjskimi przyprawami...2003-06-24 05:09:36 | Kyllyan inne posty tego autora
> Były na 100% ziemniaki, kalafior, brokuła. > Na 90% marchewka. > Myślę, że klimat dania tworzyły głównie przyprawy... > > Ponadto jako dodatek podany był ryż ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pierwsze wędzenie... i KLAPA + rady dla początkujących.2003-06-24 05:19:21 | Kyllyan inne posty tego autora
> 1. 3 Panie przygotowujace zalewę (żona, mama i teściowa) nie dały rady > właściwie przeliczyć dkg na gramy i przez pierwsze 24 godizny w > marynacie była mniej więcej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wisnie2003-06-24 11:59:02 | Kyllyan inne posty tego autora
> czy wisnie wlozone do sloika, zasypane cukrem i zakrecone a nastepnie > wygotowane w wodzie beda dobre i beda sie przechowywac? chodzi mi o > uzyskanie takich wisni do herbaty ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sabdzi - czyli kłopot z indyjskimi przyprawami...2003-06-26 07:44:59 | Kyllyan inne posty tego autora
> zgadzam sie z Waldkiem - kmin (cumin) a nie kminek i z moich osobistych > podrozy czytelniczych po ksiazkach kucharskich i kuchniach nigdy nie > spotkalam sie z przesmazaniem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: i jeszcze czatnej2003-06-26 07:55:01 | Kyllyan inne posty tego autora
Ktoś, kiedyś pytał o indyjski sos miętowy, nie było mnie wtedy kilka dni, więc teraz przy okazji podaję przepis na czatnej miętowy: 2 szklanki posiekanych listków mięty ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ogórki małosolne?2003-06-30 08:17:42 | Kyllyan inne posty tego autora
> > Tak czytam i siem dziwiem :-)) Ogórki małosolne to nie są ogórki kiszone, tylko raczej solone i powinny zostać spożyte najdalej w tydzień od wykonania. Takie dodatki jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia