Szukana fraza: Autor: "waldek" <x...@o...pl>
Znaleziono: 1424 wiadomości
2003-09-21 22:41:22 | waldek inne posty tego autora
> Jedni mowia ze sa zdrowe i > pożywne inny ze to tylko pusty przysmak. Dokladnie chodzi mi o duszone ile > to ma kalori moze jakies witaminy czy cos. ========= To nie ma NIC z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: grzyby-czy gotować2003-09-21 22:49:03 | waldek inne posty tego autora
======== Mówiąc szczerze nie wiem czy można je od razu smażyć. Moja babcia i mama uczyły mnie, że najpierw trzeba grzyby wrzucić na wrzątek (bardzo mało wody, po zagotowaniu 5-10 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: Kawiarka Vigano2003-09-21 22:52:52 | waldek inne posty tego autora
> Może ktoś wie kto jest importerem na Polskę kawiarki firmy Vigano. ======= Kurde, a co to jest? Jak się zanagramuje to "Vigano" to wyjdzie całkiem przyjemne słowo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: jadacie w barach mlecznych?2003-09-21 22:55:03 | waldek inne posty tego autora
> mozesz sprobowac napisac do przedstawiciela uokik i poprosic ich o to. pod > kazdym podsumowaniem z kontroli maja podane dane osoby (m.in. mail) u > ktorej mozna zasiegnac wiecej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: Smażenie ...2003-09-29 19:18:42 | waldek inne posty tego autora
======= Ogólnie, czyli nie wnikając w szczegóły, są tłuszcze na których można smażyć w wysokich temperaturach (nawet jak tłuszcz się dymi) oraz używać ich do pieczenia, Są ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Odp: Dzień chłopaka2003-09-29 19:32:43 | waldek inne posty tego autora
======== Madziu, to ma być dzień *chłopaka*, a nie lalusia. Może coś mociejszego na taką okazję zaproponujesz? Ja bym zapodał golonkę i dużo piwa, ale to takie trywialne... Poza ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Coś z ... piersi kurczaka.2003-10-04 20:02:46 | waldek inne posty tego autora
co zrobic z piersi ? > I przede wszystkim cos niezbyt czasochłonnego. :) > Dodam, zajdzią się dwie piersi (pojedyncze) > -białe wino połwytrawne ========== - Ocvzywiście ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Homagium ad Wladislao Los2003-10-14 22:26:37 | waldek inne posty tego autora
> Nie bardzo Cie rozumiem.. Czy polska kuchnia nie zna "masy potraw"? Czy > tylko nie zna "masy potraw kontrowersyjnych w innych kregach > kulturowych" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co do zeberek na slodko?2003-10-17 18:28:23 | waldek inne posty tego autora
> Dobrze by pasowala amerykanska surowka z kapusty, cole slaw. > 1 mala kapusta > 1 marchew > 3 lyzki majonezu > 2 lyzki smietany > 1 lyzka octu winnego > 2 lyzeczki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Temperatura piekarnika2003-10-23 21:11:41 | waldek inne posty tego autora
======== Mój piekarnik (z termometrem) po połowie godziny grzania na pełnym ogniu rozgrzewa się do ok. 280C. Na 3/4 trzyma ok. 220C (tak go najczęściej używam). Mniej niż 3/4 to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia