Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Adam Boczek" <adam.boczek@NO_SPAM.komako.pl>
Znaleziono: 31 wiadomości





Łopatka - jakieś sugestie

2000-10-23 14:01:46 | Adam Boczek inne posty tego autora

Dzisiaj chcę zrobić coś z łopatki. W typowym wariancie zmielę mięso i zrobię klopsy. Może macie jakieś inne pomysły? -- Pozdrawiam Adam a...@k...pl [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Tłuszcz w mięsie - może głupie, ale nie wiem :-(

2000-11-09 11:50:53 | Adam Boczek inne posty tego autora

Mam pytanie: Jaka jest zawartość tłuszczu w poszczególnych rodzajach mięs i wędlin? Nurtuje mnie to po kątem takim czy lepiej kupić kawałek szynki czy może zjeść twarożek ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Ale ryba - na świeta

2000-11-15 17:16:53 | Adam Boczek inne posty tego autora

Dostalem od znajomej: "Formę wyłożyć plastrami masła, położyć płat karpia, posolić. Na karpia wyłożyć plastry jabłka i ananasa, zlać 1/2 szklanki wytrawnego wina ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Znowu Robert był boski!

2000-11-27 15:48:31 | Adam Boczek inne posty tego autora

Nie wiem czy oglądaliście ale jeżeli nie to żałujcie... Czego? "Podróży kulinarnych z Robertem Makłowiczem". W ostatnim oddcinku był we Francji i wszystko było z ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Watrobka - co zrobilem zle?

2000-11-29 09:17:42 | Adam Boczek inne posty tego autora

> Poktoilem w plasterki. Nie za cienkie? > Obtoczylem w mace. > Podsmazylem, wsadzilem do garnka. Nie za długo? > Podsmazylem pokrojoną cebulke. > Przelozylem do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Śledzie w occie lub oleju - czasy

2000-12-20 17:57:59 | Adam Boczek inne posty tego autora

Jak długo należy wymoczyć kupione ala-Matiasy aby być pewny, że nie będą za słone? Jak długo powinny "moczyć się" w oleju lub zalewie occtowej aby być "pewnym ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Sos bearneński - kiszka, nie wyszedł :-(

2001-04-09 14:15:32 | Adam Boczek inne posty tego autora

Kupiłem dzwonek łososia i postanowiłem do tak pysznej, smażonej ryby zrobić ekstra sos. Jako polecany w książce postanowiłem wykonać sos bearneński. Jego podstawą jest ocet ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Sos bearneński - kiszka, nie wyszedł :-(

2001-04-10 07:52:06 | Adam Boczek inne posty tego autora

Przepis byl nastepujacy; - 1/3 szklanki bialego octu winnego (wedlug mnie jakos duzo) - dwie szalotki - dwie lyzki estragonu - kilka ziarenek pieprzu - dwa zoltka - cwiartka kostki masla ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Ja też chcę wiedzieć :-)

2001-04-10 09:06:10 | Adam Boczek inne posty tego autora

Tylko żeby nie był gęsty i bez białej kiełbasy (z czymś innym). Dlaczego? Całe dzieciństwo Mama gotowala taki żurek i mi nie smakował a raz zjadłem taki "stołówkowy" ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Przystawka Wielkanocna - niech im szczeki opadna :-)

2001-04-10 09:58:42 | Adam Boczek inne posty tego autora

Poniewaz w mojej rodzinie Swieta obchodzi sie tradycyjnie (czyt. wodeczka itp.) chcialbym w tym roku podac cos oryginalnego na przystawke/zagryche. Wymagania: - normalnie dostepne skladniki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4