Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Znaleziono: 347 wiadomości





Re: Powidła śliwkowe.

2004-08-25 11:03:23 | Kyllyan inne posty tego autora

Powidła zasadniczo robi się bez cukru, lub z niewielkim jego dodatkiem. Środkiem utrwalającym jest duże stężenie cukrów i kwasów, uzyskane przez odparowanie wody. Niestety ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kuchnia Żydowska

2004-08-25 13:51:03 | Kyllyan inne posty tego autora

Sałatka galicyjska Ugotować (na twardo !!!) kilka jaj, ostudzić je i obrać, następnie drobno posiekać wraz z cebulą, doprawić gęsim smalcem, solą i pieprzem, starannie wymieszać ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: co z winogron?

2004-08-28 09:53:25 | Kyllyan inne posty tego autora

> Marynowany winogron, jadlam - Bosze! Jaki winogron? Nie ma czegoś takiego, są winogrona. Bez liczby pojedyńczej. a kompot z winogron robię tak: Jagody winogron zdejmuję z kiści ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Sałatka z buraków i...

2004-09-02 06:17:47 | Kyllyan inne posty tego autora

W sklepie tego nie kupisz ;-) 1kg buraków 1kg papryki 1 duża cebula zalewa 1 szkl wody 1 szkl octu 10% 1 szkl cukru 1 szkl oleju 1 łyżka soli buraki obrać, ugotować, zetrzeć na ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Sałatka z buraków i...

2004-09-02 09:23:01 | Kyllyan inne posty tego autora

> > > Czy zalewę przed wymieszaniem zagotować ? ja nie gotuję > Jaki jest smak wyrobu, z przewagą smaku kwasnego, czy słodkiego ? Hmm, łagodnie słodko - kwaśny ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Sałatka z buraków i...

2004-09-02 12:11:11 | Kyllyan inne posty tego autora

> wydaje mi sie, ze buraki powinno sie > obierac po ugotowaniu a nie przed - dzieki temu zachowuja wiecej koloru > i aromatu. Słusznie, Tak właśnie robię, przepraszam. -- ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: "Hierba mate"

2004-09-06 17:54:37 | Kyllyan inne posty tego autora

> > > Nawet sklep wysylkowy znalazlem i komplecik zamowilem , Podejrzewam, że się rozczarujesz. Smak ma dosyć wredny dla nieprzyzwyczajonego podniebienia. ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: jajecznica - raz jeszcze, z nadzieja ze sie da odczytac ...

2004-09-17 10:34:16 | Kyllyan inne posty tego autora

A mógłbyś to napisać po polsku? -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Nie powidla a dzem sliwkowy

2004-09-22 06:09:59 | Kyllyan inne posty tego autora

Czy ktos z szanownych > uzytkownikow ma przepis i moglby sie nim podzielic na dobry dzem ze > sliwek wegierek? Proszę bardzo:-) Węgierki, renklody, mirabelki. Owoce dzielimy na ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ogórki do mizerii - parzyć, czy nie parzyć?

2004-09-22 06:13:51 | Kyllyan inne posty tego autora

> coś jest na "rzeczy" z tym przelewaniem. > No właśnie - tylko co? Przelewanie wrzątkiem niszczy enzymy. Między innymi askorbinazę, której duża jest w surowych ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 10 ... 20 . [ 21 ] . 22 ... 30 ... 35