Szukana fraza: Autor: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl>
Znaleziono: 262 wiadomości
2002-11-01 10:33:26 | dawnakuchnia inne posty tego autora
Jerzy wrote: > Chyba brak tu inwencji i samodzielnosci. Niestety. > A moze sie myle? > -- nie mylisz się :-))))) choć z drugiej strony, dobrze, że ktoś chce się czgoś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Westfalska zupa łososiowa2002-11-02 07:47:12 | dawnakuchnia inne posty tego autora
Aga wrote: > 20 kg białej fasoli > 50 kg boczku wędzonego > po 30 kg marchewki, fasolki szparagowej i ziemniaków > po 20 kg kwaśnych jabłek i gruszek > 2 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "Czarna oliwka"2002-11-04 10:31:31 | dawnakuchnia inne posty tego autora
> > Dobre to jest mniammniam. > Pzdr. > Dorota > A może warto spróbować z "różnych garnuszków". Rozmaitość umila życie pozdr ewa -- Dawna Kuchnia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: coraz trudniej2002-11-05 10:46:22 | dawnakuchnia inne posty tego autora
sMOCZYCA wrote: > się rano wstaje prawda??????? > i coraz bardziej chce się jeść - przynajmniej mi - a co jest najgorsze, to > nie mam czasu na gotowanie bo albo zajęcia na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: coraz trudniej2002-11-05 15:01:42 | dawnakuchnia inne posty tego autora
m...@p...onet.pl wrote: > > Wszystko sie zgadza, tak jak powiedzieli i zapisali-beda znaki na niebie i ziemi, > i sa, KONIEC SWIATA jest tuz tuz. > > ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Masa tortowa Ad. 19002002-11-10 17:38:38 | dawnakuchnia inne posty tego autora
Aleksander Kłosiewicz wrote: > Nie umiem robić tortów ale pomyślałem sobie, że może podzielę się z Wami > przepisem na masę tortową mojej prababci, co cukiernię na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Re: czym się różnią kartacze od pyzów ;)2002-11-19 14:24:50 | dawnakuchnia inne posty tego autora
Konrad Brywczyński wrote: > Zatem różnica może być bardzo płynna zależnie od zwyczajów > gotującego. W każdym razie pyzy są kuliste, a kartacze mają > kształt ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kopa (P)2002-11-19 14:29:53 | dawnakuchnia inne posty tego autora
Barbara Czaplicka wrote: > Hihihi ... dwie kostki??? kiedys, czyli pzed wiekami, to i owszem, od dawna sa to 2,5 kostki... > Nie wierzysz? Sprawdz! 1 kostka=200 g > :-) Barbara ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmazyn jak zrobic? z czym?2002-11-19 14:37:40 | dawnakuchnia inne posty tego autora
Marcin Weltrowski wrote: dla osoby ktora sie odchudza (tzn zeby nie za duzo kalorii > wtloczyc w swoj organizm razem z chudym karmazynem;) > z gory dziekuje za ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pieczen wolowa2002-11-22 17:08:41 | dawnakuchnia inne posty tego autora
lew_ek wrote: > Witam serdecznie > > Przegoglowalam cale archiwum i nic:(( > Nie pamietam gdzie widzialam prosty przepis na pieczen (z lekka marynata ) > chcialabym jutro ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia