Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Znaleziono: 258 wiadomości





Re: Ryż i bakterie

2011-07-20 14:29:08 | vcore inne posty tego autora

W dniu 2011-07-20 11:33, slawek7 pisze: > Ale Ty piszesz, ze bakteria pojawia sie jak ryz się trzyma długo w > cieple, a tam było cos zupełnie przeciwnego powiedziane. > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

,,Rozwarstwianie się" gęstych sosów/gulaszów

2011-07-23 13:08:45 | vcore inne posty tego autora

Dość często zdarza mi się że sos czy gulasz po nałożeniu na talerz zaczyna uwalniać ,,sok" który jest bardzo rzadki i nieestetycznie rozpływa się po całym talerzu. Wczoraj ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ,,Rozwarstwianie się" gęstych sosów/gulaszów

2011-07-23 18:21:25 | vcore inne posty tego autora

W dniu 2011-07-23 19:58, Qrczak pisze: > A czymś zagęszczałeś ten sos? Generalnie to nie zagęszczałem go niczym, wołowinę jednak najpierw obtoczyłem w mące i tak usmażyłem, ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ,,Rozwarstwianie się" gęstych sosów/gulaszów

2011-07-23 18:24:51 | vcore inne posty tego autora

W dniu 2011-07-23 17:19, tomjas pisze: > Ale co wyplywa - tluszcz czy woda? Moze podaj przepis - w jaki sposob > robiles ten sos? Oczywiscie nie podajesz sosu (badzo) zimnego? > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ,,Rozwarstwianie się" gęstych sosów/gulaszów

2011-07-23 18:36:58 | vcore inne posty tego autora

W dniu 2011-07-23 20:25, Qrczak pisze: > Czyli zagęszczałeś mąką i/lub pomidorami. Pomysł na nierozwarstwianie - dobrze zamieszać przed > podaniem. > Rozwarstwienie w takim ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ,,Rozwarstwianie się" gęstych sosów/gulaszów

2011-07-24 01:30:29 | vcore inne posty tego autora

W dniu 2011-07-23 23:03, medea pisze: > Jeśli nie chcesz zagęszczać mąką, to powinieneś ten sos (przecier) porządnie odparować. > > Ewa Przecier jest stosunkowo gęsty ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: 'benzyna' - smacznego

2011-08-29 03:15:53 | vcore inne posty tego autora

Wiele, jeśli nie większość substancji oleistych pozostawia takie ,,tęczowe" plamy na powierzchni wody, szczególnie w połączeniu z detergentami. Poza tym sama oliwa podczas ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: &#039;benzyna&#039; - smacznego

2011-08-31 14:28:08 | vcore inne posty tego autora

W dniu 2011-08-29 22:56, kogutek pisze: > Są źródła twierdzące że tęcza na przekrojonej wędlinie bierze się z > przedawkowania konserwantów i niedostatecznej obróbki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Surimi

2011-09-05 18:38:49 | vcore inne posty tego autora

Miał ktoś okazję próbować _prawdziwego_ surimi i porównać go z tym dostępnym np. w Lidlu? Te lidlowskie oznaczone są jako ,,Paluszki Z surimi o smaku krabów" więc ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciasto na tortilla

2011-09-05 20:22:11 | vcore inne posty tego autora

W dniu 2011-09-05 21:25, Waldemar Krzok pisze: > Nie zamrażałem, ale podobno się da. > > Waldek Polecam zamrażać, do dziś używam tortille zrobione ponad rok temu, taki ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 7 . [ 8 ] . 9 ... 20 ... 26