Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "waldek" <x...@o...pl>
Znaleziono: 1424 wiadomości





Re: Ciekawy sposób picia wódki

2003-01-28 17:06:28 | waldek inne posty tego autora

jestem wprost smakowo uczulony na alkohol w jakiejkolwiek > postaci... brrrr.... =========== Ooo :o ... A wiesz, ze mozna to wyleczyc? Ja tez kiedys bylem na to chory. :-}}} waldek ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Ciekawy sposób picia wódki

2003-01-28 17:10:12 | waldek inne posty tego autora

> Mozna wcale nie pic :-) =========== Mozna, tylko po co? waldek =========== [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak ugotować naturalny rosół?

2003-01-30 09:51:31 | waldek inne posty tego autora

=========== Jesli chodzi o przyprawy smakowe, polecam dwie: lubczyk (najlepiej suszony w galazkach, ale moze byc z torebki), nawet w duzych ilosciach. Wspaniale pasuje do rosolu drobiowego. ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Wina mołdawskie :-) - długie

2003-01-30 10:01:31 | waldek inne posty tego autora

>. Jedyny i dość poważny szkopuł jaki zafundował dystrybutor > to zalakowany korek więc lak paskudnie maże się przy zdejmowaniu a jego > drobiny potrafią dostać się do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Re: Jak ugotować naturalny rosół?

2003-01-30 14:35:19 | waldek inne posty tego autora

> sól to NaCl, więc też dodatek chemiczny. =========== W temacie chodzi raczej o substancje naturalne, a sól taka jest (nie wiem jak z tym jodem). Gdyby sol syntetyzowano w fabryce ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kalafiory

2003-01-30 14:48:23 | waldek inne posty tego autora

============ Wiele razy pisano tu o smazonych kalafiorach. Rozyczki podsmazyc na oleju na zloto (moze byc z dodatkami: czosnek, papryka itp), dolac nieco wody, przykryc, dusic az beda ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak ugotować naturalny rosół?

2003-01-30 15:09:44 | waldek inne posty tego autora

> a glutaminian sodu z glonów jest naturalny czy sztuczny? ========== Z tego co mi wiadomo, naturalny glutaminian sodu z jest uzyskiwny z jakiejs odmiany ostryg. W Europie raczej ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Sos beszamelowy

2003-01-30 15:44:38 | waldek inne posty tego autora

> Jak zrobic?? ========= To sie robi samo. Na patelni rozpuszcasz lyzke masla, dosypujesz lyzke maki, mieszasz, jak zacznie bulgotac dolewasz "na raz" pol litra zimnego mleka ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak ugotować naturalny rosół?

2003-01-31 07:08:17 | waldek inne posty tego autora

> w moim sosie sojowym jest naturalny (tak piszą) =========== To co napisalem, to z relacji pewnego niskiego, gotujacego Chinczyka. Twierdzil, ze glutaminian naturalny nadal jest ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak ugotować naturalny rosół?

2003-01-31 07:12:46 | waldek inne posty tego autora

> Hydroliza bialek. ============ Aaa.. to moze mowimy o dwoch roznych rzeczach. Ja mowie o glutaminianie wystepujacym w postaci gotowej, a Tobie chodzi raczej o uzyskiwanie go w procesie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 40 ... 50 . [ 51 ] . 52 ... 60 ... 100 ... 143