Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <5...@t...de>
Znaleziono: 164 wiadomości
2001-09-02 18:50:55 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Czy robiliście kiedyś piernik, który po wymieszaniu składników zostawiało > się pod przykryciem na noc, a piekło dopiero rano, potem zawijało w folię i > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Parapetówa2001-09-02 18:56:44 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > > nie wiem, na wszelki wypadek się przed urlopem nie ważyłem, ale chyba > > wyszło na zero. Dość dużo, jak na moje przyzwyczajenia, łaziłem na > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: piernik, który się długo robi2001-09-02 20:03:29 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > pierniki świąteczne na licencji mojego dziadka na przykład. > > Ciasto robię w środę lub czwartek. Leży sobie do soboty lub niedzieli w > > zimnym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sos sojowy2001-09-03 16:27:02 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > jest kilka gatunków sosu sojowego: > > jasny wytrawny, ciemny wytrawny, > > ciemny słodki == ketjap manis, indonezyjski > > japoński zawiera na ogół ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sos sojowy2001-09-03 16:57:39 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > ten który kupuję nie ma. I na nalepce stoi napisane, że nie ma, no i > > najważniejsze, dałem koledze do spróbowania, zeżarł na surowo i gotowany > > i nic mu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co zastrzec (bylo:Re: Precz z Unia Europejska ;-))2001-09-04 13:24:17 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Wiesz, Czarek, mi sie wydaje, ze w Unii mozna zastrzec produkty, a nie > potrawy. > > Np. kiszone ogorki (jezeli ukiszone w Polsce z polskich ogorkow, twarog, itd.) > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Precz z Unia Europejska ;-)2001-09-04 13:31:34 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> > Wystarczy tylko zadeklarować np. ogórki małosolne jako produkt > tradycyjny narodowy i EU się na to musi zgodzić (ale na eksport > tego > niekoniecznie). Tylko w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Precz z Unia Europejska ;-)2001-09-04 19:32:39 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > > > > >wracajmy do garów. Dzisiaj ostatni dzie? urlopu, b?d? rolady wo?owe z > >czerwon? kapust? i kluchami turingskimi. > > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: grochowka2001-09-07 18:43:28 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> >polecam te? dodanie ginu czy innej ja?owcówki oraz jak?? w?dzon? ryb? > >(?oso? w oryginale, ale ja proletariack? makrel? wol? ;-)) Te? niech > >sobie wrzucaj?. Aha, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: grochowka2001-09-07 18:44:39 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> >polecam te? dodanie ginu czy innej ja?owcówki oraz jak?? w?dzon? ryb? > >(?oso? w oryginale, ale ja proletariack? makrel? wol? ;-)) Te? niech > >sobie wrzucaj?. Aha ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia