Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: Paul Urstein <p...@p...ch>
Znaleziono: 148 wiadomości





Re: Cielecina w sosie cytrynowym (Bylo Re: kuchnia wloska)

2000-08-18 07:55:19 | Paul Urstein inne posty tego autora

Magdalena Bassett a écrit : > > Cielecina w sosie cytrynowym To dokladnie jak "scaloppine al citrone (verde)" tylko ze bez panierowania! (ile jest "p" w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Cielecina w sosie cytrynowym (Bylo Re: kuchnia wloska)

2000-08-19 10:23:54 | Paul Urstein inne posty tego autora

Magdalena Bassett a écrit : > Ta cielecina to danie "z domu". A jak robia to Wlosi? Jesli nie > panieruja, to jak? Mieso surowe prosto na patelnie? Czy oproszone maka ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Czesc!

2000-08-19 10:30:10 | Paul Urstein inne posty tego autora

Zolza a écrit : > Ale jak pojade na narty do Francji w lutym, to sobie odbije ;-))) > Zazdrosna potwornie To daj znac gdzie bedziesz!!! ja tez wybieram sie na narty w lutym i tez w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Cielecina w sosie cytrynowym (Bylo Re: kuchnia wloska)

2000-08-19 16:16:06 | Paul Urstein inne posty tego autora

Wladyslaw Los a écrit : > Wg. Wlochow sznycel wiedenski jest tylko > marnym nasladownictwem tego dania. zupelnie sie z nimi zgadzam, nic nie przewyzszy wloskiej finezji! To troche ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: śliwki

2000-08-19 16:20:03 | Paul Urstein inne posty tego autora

Ula a écrit : > jak dla mnie caly > urok powidel jest w tym lekko kwaskowym smaku. i dla mnie tez! ale bez cukru nie przetrwaja do wiosny Problem z naszymi konfiturami to ze sa jak ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Cielecina = Homar a l'Armoricaine (dlugie)

2000-08-20 08:48:10 | Paul Urstein inne posty tego autora

Magdalena Bassett a écrit : > Czy moglbys opisac to danie, jak bylo podane i jak smakowalo? > Magdalena Bassett Chetnie! najpier gdzie: patrzac na mape Francji na lewo w gorze ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: homard a l' americaine (bylo: Re: Cielecina w sosie cytrynowym (Bylo Re: kuchnia wloska)

2000-08-20 17:08:42 | Paul Urstein inne posty tego autora

Wladyslaw Los a écrit : > "a l'armoricaine" jest przekreceniem > oryginalnego "a l'americaine". Wedlug niego w menus paryskich > restauracji forma "a ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Gdzie kupic OSTRYGI ?

2000-08-28 21:50:05 | Paul Urstein inne posty tego autora

Wladyslaw Los a écrit : > Przy wspolczesnych szybkich rodkach transportu i przechowywania nie ma > klopotu z dostarczaniem zywych ostryg do Polski. zgoda ale nie w lecie!!! Teraz ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Gdzie kupic OSTRYGI ?

2000-08-30 08:17:12 | Paul Urstein inne posty tego autora

Wladyslaw Los a écrit : > mair, jurin, jurillet i arout. Larousse gastronomique podaje, ze obecne > metody > hodowli pozwalaja na jedzenie ostryg w kazdej porze roku. > To ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Gdzie kupic OSTRYGI ?

2000-08-31 12:54:36 | Paul Urstein inne posty tego autora

PiotrN a écrit : > Co ma wspolnego cydr z ostrygami ? Jedno i drugie spotyka sie w Bretanii.... To byl taki "skrot myslowy", Spedzilem tam wakacje i dyskutujac z Wladyslawem ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 13 . [ 14 ] . 15