Szukana fraza: Autor: kw <k...@a...wbc.lublin.pl>
Znaleziono: 151 wiadomości
2001-08-03 05:41:37 | kw inne posty tego autora
przepis na nalesniki na ostro znajduje sie w gazecie: Tele tydzien z programem na nadchodzacy weekend - dzisiaj widzialem [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: opłatek2001-08-08 12:36:15 | kw inne posty tego autora
pamietam jak kiedys w jakims programie katolickim mowili ze jest totylko maka z woda /konsystencja rzadsza niz na nalesniki/ i piecze sie to w takich praskach jak gofry tylko ze ich ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: How to cook Golonka2001-08-10 09:08:53 | kw inne posty tego autora
uwazam ze jest to najlepszy sposob na golonke - PS. moj kuzyn do gotowania rowniez dodaje 1 but. piwa i twierdzi ze jest jeszcze lepsza [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: polskie danie dla Wlochow?2001-08-10 09:14:37 | kw inne posty tego autora
a moze kluski slaskie z sosem grzybowym np. z kurek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: polskie danie dla Wlochow?2001-08-10 09:15:47 | kw inne posty tego autora
a moze "lekki" /nie za bardzo tlusty/ bigos z mlodej kapusty [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kompoty wszelkie.2001-09-05 10:06:46 | kw inne posty tego autora
- moj ulubiony to kompot z mirabelek /mozna dodac szczypte cynamonu i 2-3 gozdziki/ polecam - jak zrobic?: 2-3 garscie mirabelek zalac woda ok. 1 L i 5 lyzek cukru, gotowac przez 2 min. i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Banica - potrawa Bulgarska2001-09-05 10:18:59 | kw inne posty tego autora
tydzien temu wrocilem z Bulgarii i pragne sie podzielic przepisem na Banice: - ciasto ma postac duzego prostokata /20*50 cm/ o grubosci ok. 1-1,5 mm /niestety kupuje sie to w sklepie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bulgarska kuchnia2001-09-06 05:44:01 | kw inne posty tego autora
przeczytaj moj przepis na Banice, kilka postow wyzej - niestety ciasto raczej trzeba zakupic, chyba ze wiesz jak je zrobic [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Araby - Szaurma - nie zanuuudzam?2001-09-06 05:49:37 | kw inne posty tego autora
ja Pite robie tak: maka, woda i bardzo mala szczypta soli - wszystko mieszam /konsystencja jak na ciasto do pierogow - rozwalkowuje na grubosc ok. 4 mm i pieke na teflonowej patelni /bez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bulgarska kuchnia2001-09-06 08:42:57 | kw inne posty tego autora
ciasto surowe ma smak ciasta na makaron - mam jeszcze jedno opakowanie w lodowce jak chcesz to moge zrobic zdjecie i ewentualnie zeskanowac sklad ale to jest napisane po Bulgarsku [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia