Szukana fraza: Autor: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Znaleziono: 1325 wiadomości
2001-11-09 06:47:34 | Basia inne posty tego autora
> Najlepsze sa oczywiscie prawdziwki i podgrzybki i to niewazne czy swieze czy > suszone Nie mogę sie z tym zgodzic - jesli grzyby lesne to raczej suszone, swieze po wymieszaniu z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
kandyzowanie cytryn2001-11-09 08:17:34 | Basia inne posty tego autora
Czy robiliście kiedys cos w tym rodzaju? Przymierzam się do tego tortu cytrynowego i chciałam go jakos tematycznie udekorowac, no i tak sobie wymyslilam, ze sparzona cytryne pokroje w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kandyzowanie cytryn2001-11-09 08:41:26 | Basia inne posty tego autora
> Basiu! > Kaliope ma rewelacyjny cprzep[is na kandyzowanie skorek pomaranczowych. > podpytaj ja. ja niesety tego przepisu nie pamietam, mam w domu. Dzięki Kasiu, już piszę do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kandyzowanie cytryn2001-11-09 09:10:56 | Basia inne posty tego autora
> a poszukaj na liście. Tydzień temu (no dokładnie 1.11) napisałem, jak > się kandyzuje skórki. W wątku > pieczenie świąteczne: śląska bomba > Wiem, czytałam, ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dla wielbicieli cynamonu ;-)))2001-11-09 09:33:52 | Basia inne posty tego autora
> Mi pani w sklepie powiedziała, za jest produkowana sezonowo tylko w okresie > jesienno zimowym... W zimowym okresie tez ktos robi czekoladę piernikową, ale nie pamietam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dla wielbicieli cynamonu ;-)))2001-11-09 11:04:38 | Basia inne posty tego autora
> > W zimowym okresie tez ktos robi czekoladę piernikową, ale nie pamietam > > kto...tez bardzo fajna > > Z tego co pamietam to Alpen Gold - pycha! Ooo, właśnie to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: SZCZECIN I OKOLICE- ZGLOSIC SIE!2001-11-09 11:14:27 | Basia inne posty tego autora
> > cześć , jestem ze Świnoujścia i popieram twoj pomysł/ > daj mnie jakiegoś Maila - bądzmy w kontakcie .. Marek Nie wiem co Kasi Chłop powie na takie prośby, bo to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kasza manna - czym zastapic?2001-11-12 13:47:47 | Basia inne posty tego autora
> A czy mak ma byc suchy czy zmielony? > Ciasta jeszcze nie robilam, ale tak sobie mysle, ze pewnie suchy, bo cos musi to mleko wchłonąć... pozdrawiam Basia [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: to juz jutro...2001-11-12 06:25:57 | Basia inne posty tego autora
> Gratulacje, dla obojga Was! I duzo, duzo wicej rocznic!! Dzieki Krysiu ;-) Siedem lat temu spac juz nie moglam, z walkami na glowie po akademiku latalam gotowa zabic kolezanke, ktora ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: to juz jutro...2001-11-12 06:28:58 | Basia inne posty tego autora
> > 7 lat !!! I jak przeszlo? (to na priv :)) ) Czemu, bylo fajnie ;-))) My zawsze dla > podkreslenia chwili najpierw mamy francuska zupe cebulowa, a potem > szwajcarskie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia