| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-08 17:48:33
Temat: pierozkiBardzo proszę o radę. Chcę zrobić pierogi z kapustą i grzybami. Jakich
grzybów użyc najlepiej, żeby były aromatyczne. Suszone czy lepiej świeży. I
w jakich proporcjach z kapustą, zeby nie były za kwaśne? I czy użyć jakichś
specjalnych przypraw?
Pozdrawiam
Talka vel Tilli
Albo po prostu Anetka;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-08 18:00:17
Temat: Re: pierozki
> Bardzo proszę o radę. Chcę zrobić pierogi z kapustą i grzybami. Jakich
> grzybów użyc najlepiej, żeby były aromatyczne. Suszone czy lepiej świeży. I
> w jakich proporcjach z kapustą, zeby nie były za kwaśne? I czy użyć jakichś
> specjalnych przypraw?
>
> Pozdrawiam
>
> Talka vel Tilli
> Albo po prostu Anetka;-)
>
>
Najlepsze sa oczywiscie prawdziwki i podgrzybki i to niewazne czy swieze czy
suszone z tym, ze suszone trzeba najpierw namoczyc. Moim zdaniem poza sola i
pieprzem nie trzeba wiecej przypraw
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-08 18:37:34
Temat: Re: pierozki
Użytkownik "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> napisał w wiadomości
news:9seh7b$hh0$1@news.onet.pl...
> Najlepsze sa oczywiscie prawdziwki i podgrzybki i to niewazne czy swieze
czy
> suszone z tym, ze suszone trzeba najpierw namoczyc. Moim zdaniem poza sola
i
> pieprzem nie trzeba wiecej przypraw
> Czarek
do farszu dodalabym jeszcze podsmazona cebulke.
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-08 18:55:53
Temat: Re: pierozki
Użytkownik MechaGodzilla <m...@n...pl.NOSPAM> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9sejea$1k8$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> napisał w wiadomości
> news:9seh7b$hh0$1@news.onet.pl...
> > Najlepsze sa oczywiscie prawdziwki i podgrzybki i to niewazne czy swieze
> czy
> > suszone z tym, ze suszone trzeba najpierw namoczyc. Moim zdaniem poza
sola
> i
> > pieprzem nie trzeba wiecej przypraw
> > Czarek
>
> do farszu dodalabym jeszcze podsmazona cebulke.
>
> Mechcia
i suszona papryke slodka !
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-09 06:47:34
Temat: Re: pierozki> Najlepsze sa oczywiscie prawdziwki i podgrzybki i to niewazne czy swieze
czy
> suszone
Nie mogę sie z tym zgodzic - jesli grzyby lesne to raczej suszone, swieze po
wymieszaniu z kapusta nie dadza tego aromatu, poza tym inna jest ich
konsystencja.
Jezeli grzyby swieze, to tylko z braku suszonych pieczarki.
Z przypraw to na pewno pieprz, z sola ostroznie, bo czasem kapusta jest
bardzo slona, no i jak pisała Mechcia - podsmazona cebulka.
W zaleznosci od gustu roznie sie robi farsz - ja znam takich co kapuste z
grzybami miela aja tam wole drobno siekane wszystko.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-09 13:20:12
Temat: Re: pierozki
Użytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9sfu1l$oe9$...@n...tpi.pl...
> W zaleznosci od gustu roznie sie robi farsz - ja znam takich co kapuste z
> grzybami miela aja tam wole drobno siekane wszystko.
>
I potem wszystko razem podsmażyć?
W jakiejś książce znalazłam, żeby dodać do farszu jedno surowe jajko. Czy wy
też tak robicie? I kiedy je dodać?
> pozdrawiam
> Basia
>
>
>
Pozdrawiam Talka
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |