Szukana fraza: Autor: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Znaleziono: 652 wiadomości
2005-06-09 09:01:43 | Barbara K. inne posty tego autora
Bardzo dziękuję wszystkim za przepisy. Zaraz idę rozkręcać twaróg ze śmietaną. Pozdrawiam serdecznie Barbara, co od stu lat nie jadła gziku :-) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gzik2005-06-09 11:24:54 | Barbara K. inne posty tego autora
Gzik wyszedł pycha. Wiem, ze to proste danie i może nie ma się czym zachwycać, ale jak się przez tak długi czas czegoś nie je, to choćby to było najprostsze danie na świecie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gzik2005-06-09 11:35:06 | Barbara K. inne posty tego autora
> Nie zachwycasz się przecież prostotą, tylko smakiem :) > Co dodałaś? Tak, jak pisałaś, rozrobiłam blenderem twaróg ze śmietaną (dodałam trochę mleka, bo masa była ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gzik2005-06-10 18:00:31 | Barbara K. inne posty tego autora
>>> I to wszystko oczywiście z młodymi ziemniakami z koperkiem. >> Ze tak glupio spytam.....czy te "ciape" kladzie sie na ziemniaki, czy >> podaje obok ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ktora fete lubicie (z dostepnych w polsce)?2005-06-11 17:52:57 | Barbara K. inne posty tego autora
>> mlekovita. Niestety tych greckich jeszcze nie spozywalam wiec trudno mi >> polecic. Ale czuje sie zachecona do sprobowania :) > > Te greckie są o wiele bardziej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: oliwa cytrynowa:)2005-06-11 17:56:39 | Barbara K. inne posty tego autora
> Znajoma sąsiadka, w bardzo podeszłym wieku, twierdzi, że od 60 lat > codziennie rano wypija szklankę oliwy na czczo. Według niej, jest to > sekret > długowieczności. A ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: oliwa cytrynowa:)2005-06-12 13:45:14 | Barbara K. inne posty tego autora
> Ty pomyśl jak musi mdlić przez cały dzień po wypiciu szklanki oliwy... > oszczędza się na innym jedzeniu :) O tym samym właśnie pomyślałam ... Pozdrawiam. Barbara. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!2005-06-13 13:56:54 | Barbara K. inne posty tego autora
> Być może to problem prodiża bo do białek daję również szklankę cukru:), > piana jest wtedy bardzo sztywna. > Pozdr > Kasia Ktoś niedawno radził, żeby do piany ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak robić biały ser?2005-06-13 14:14:20 | Barbara K. inne posty tego autora
> Oczywiście ogólnie wiem ale chodzi mi o szczegółowe przepisy np. jak długo > powinno kisnąć mleko następnie w jakiej temperaturze podgrzewać i jak > długo. Również ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak robić biały ser?2005-06-14 12:01:32 | Barbara K. inne posty tego autora
> ... > Toteż pytanko mam co do celowości zalewania wrzącym mlekiem ( i > ewentualnego podgrzewania później)? Czy to przedłuża jakoś trwałość > sera? - w sensie, że ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia