Szukana fraza: Autor: "waldek" <x...@o...pl>
Znaleziono: 1424 wiadomości
2004-12-08 05:08:22 | waldek inne posty tego autora
Pawel wrote: > bez sody wyszlo mi dokladnie to samo. === To po co ta soda? waldek === [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czym zastąpić amoniak2004-12-16 21:56:09 | waldek inne posty tego autora
JerzyN wrote: > Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> >> do kupienia w Kauflandzie /sama kupowałam/ [...] > > Amoniak w postaci gazowej? > W proszku a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zatrute karpie (cd)...2004-12-16 22:15:51 | waldek inne posty tego autora
Roman wrote: > Wracając do tematu karpi. > Macie tu trolle i inne niedowiarki linka i sobie poczytajcie: > http://dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/12.13/Ma gazyn/1 1/11.html > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
piermieni2004-12-26 17:30:07 | waldek inne posty tego autora
=== Jak i z czego to się robi? Czy to coś w rodzaju kołdunów? waldek === [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pielmieni /syberyjskie, moskiewskie, i tak dalej/2004-12-27 11:23:05 | waldek inne posty tego autora
cysorz wrote: > nadzienie - surowe mięso mielone, najl. mieszane: baran z wieprzem, > lub wół z baranem. gotowane. podawane albo w rosole /w którym sie > gotowały/, albo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kotlet po kowalsku2004-12-28 23:26:30 | waldek inne posty tego autora
Mariola wrote: > Ułożyć na blaszce, posypać po > wierzchu przyprawą curry (dość obficie , bo to wlasnie ta przyprawa > nadaje kotletom charakteru) Następnie posypac grubo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Pieczenie i kapusta2004-12-28 23:36:21 | waldek inne posty tego autora
=== Na placach, bazarach, w halach są właśnie wyprzedawane ostatnie resztki tegorocznej żurawiny i borówki. Kto się nie załapie będzie doprawiał pieczenie tymi w słoiczkach, ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co do ginu z tonikiem?2004-12-29 15:57:09 | waldek inne posty tego autora
=== Piękna Gina, w której się utonie bez opamiętania. Stąd nazwa tego specjału. :-) waldek === [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wałek do ciasta2004-12-29 16:02:11 | waldek inne posty tego autora
Gosia wrote: > Czy możecie mi doradzić jaki wałek jest lepszy: drewniany czy > plastikowy. === Jak poszukasz, to znajdziesz wałek wąski, o szerokości ok. 10cm. Jest to typowo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Garnek z dziurką - foto zagwozdka2004-12-29 16:16:05 | waldek inne posty tego autora
Zora wrote: > Pilnie oczekuję na rozwiązanie zagadki === Z oglądu wygląda to na garnek do gotowania na parze w temperaturach wyższych niż 100C. Denko wkładane do garnka jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia