Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@a...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2010-12-10 23:00:12 | Stokrotka inne posty tego autora
> IG jest ważne, bo można nim umiejętnie wzbudzać apetyt, żeby pochłaniać > większe ilości jedzenia. A ja myślałam, że apetyt wzbudza się pszyprawami i aromatem potrawy. ... [ więcej ]
Grupa : pl.misc.dieta
Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?2010-12-10 22:21:07 | Stokrotka inne posty tego autora
> Nosz, załamka. Ty NAPRAWDĘ nie rozumiesz, o co tu chodzi. Myslałam, że > tylko żarty uprawiasz, ale Ty serio! Ona tak ma, u mnie jest na żułto. -- (tekst w nowej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?2010-12-10 22:25:54 | Stokrotka inne posty tego autora
Ona właściwie napisała, uprościła, ale wyraźnie napisała, że upraszcza. -- (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i) Ortografia to NAWYK ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cieciorka - zawsze twarda ?2010-12-11 20:38:47 | Stokrotka inne posty tego autora
Strączkowe tak mają: jak się nie namoczy wystarczająco długo, i zacznie gotować, to ten błąd jest już nie do naprawienia, i taka niedomoczona jest ciężko strawna. A cieciorka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Frytki i frytkownica2010-12-11 20:43:38 | Stokrotka inne posty tego autora
Wżucasz mrożone, a więc bardzo zimne frytki do oleju. Nawet jeśli olej był początkowo gorący, to gwałtownie spadnie jego temperatura, nie powstanie więc hrupiąca skorupka, olej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co to są tłuszcze trans?2010-12-11 21:21:48 | Stokrotka inne posty tego autora
> Wystarczyło wpisać w google "tłuszcze trans" > > http://pl.wikipedia.org/wiki/T%C5%82uszcze_tr ans Jest tam napisane, może źle rozumiem, że cząstka tłuszczu ... [ więcej ]
Grupa : pl.misc.dieta
Re: cukier w jabłkach2010-12-11 21:46:00 | Stokrotka inne posty tego autora
W książce o pszetwurstwie domowym, w dziale dotyczącym wytważania alkoholu, pszede wszystkim wina. -- (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i) ... [ więcej ]
Grupa : pl.misc.dieta
Re: Cieciorka - zawsze twarda ?2010-12-11 22:11:12 | Stokrotka inne posty tego autora
> Strączkowe tak mają: jak się nie namoczy wystarczająco długo, > i zacznie gotować, to ten błąd jest już nie do naprawienia, > i taka niedomoczona jest ciężko strawna. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zdrowe pieczywo...2010-12-18 20:52:05 | Stokrotka inne posty tego autora
> Co z dietetycznego punktu widzenia wnosi dodatek mąki żytniej? Urozmaicenie. Człowiek nie lubi monotonnego jedzenia, lubi mikr, makro elemnty i inne takie. > W przepisach ... [ więcej ]
Grupa : pl.misc.dieta
Borowiki i maślaki suszone: gramy na szklanki - ile?2010-12-18 20:38:31 | Stokrotka inne posty tego autora
Jak w tytule : 100g to ile szklanek? -- (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia