Szukana fraza: Autor: "AniaS" <a...@p...com>
Znaleziono: 19 wiadomości
2000-04-15 07:05:24 | AniaS inne posty tego autora
Ja zawsze używam kwaśnej śmietany, a jeśli chodzi o "procenty"- pełna dowolność, naprawdę zawsze wychodzi. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
"Szybkie ogórki"2000-08-24 19:35:40 | AniaS inne posty tego autora
Przywiozłam kiedyś od znajomej przepis na taką sałatkę, zajadaliśmy ją przez cały sezon ogórkowy ;) 1 kg ogórków 1 duża cebula 6 łyżek octu 10% 2 łyżki cukru 1 łyżka soli ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Cukinia jak ananas - ponownie2000-08-25 16:21:10 | AniaS inne posty tego autora
Już kiedyś pytałam o to, ale bezskutecznie. Czy wie ktoś może jak "przetworzyć" cukinię tak, aby ją można było potem używać do rozmaitych deserów i sałatek ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Królik w sosie z razowego chleba2000-09-10 19:42:43 | AniaS inne posty tego autora
Ostatnio rodzina mnie uszczęśliwiła trzema (!!!) królikami. Zamrażarka wypełniona po brzegi, więc musiałam prędko je "przetworzyć". Z mniej ciekawych kawałków ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Kurczak po chińsku (?)2000-09-14 19:04:57 | AniaS inne posty tego autora
Ostatnio w chińskiej knajpce jadłam kawałeczki kurczaka smażone w cieście i polane takim fajnym kisielkowatym sosem . Było to bardzo smaczne i chciałabym powtórzyć to w domu, ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kurczak po chińsku (?)2000-09-15 20:17:52 | AniaS inne posty tego autora
Dzięki, wypróbuję. A w kwestii kisielkowatego sosu nie macie może jakichś doświadczeń? Na pewno mąka ziemniaczana, ale co jeszcze? Pozdrawiam Ania [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jakie ciasta?2000-12-07 21:34:29 | AniaS inne posty tego autora
Magdaleno, zrob przepyszne ciasto ze sliwkami. Ten przepis z wielkim trudem wydusilam od mamy mojej kolezanki i nie znam osoby, ktorej by nie smakowalo. Z pozoru nic nadzwyczajnego, ale w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przepis na gofry2000-12-18 18:55:14 | AniaS inne posty tego autora
U nas w domu specjalista od gofrow jest moj malzonek i jego patent (hmmm, moze to nie patent, ale w przepisach raczej tego nie spotkalam) polega na tym, ze spora czesc mleka zastepuje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Babeczki2001-01-01 21:46:37 | AniaS inne posty tego autora
Magdaleno, troche sie opoznilam ale na natepnego Sylwestra bedzie jak znalazl. Krem kokosowy do babeczek 0,5l mleka po 2 lyzki maki pszennej i ziemniaczanej 10 dag wiorkow kokosowych 20 dag ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia