Szukana fraza: Autor: "DominikaNM" <d...@a...pl>
Znaleziono: 632 wiadomości
2001-09-14 20:07:00 | DominikaNM inne posty tego autora
Te ćmy to chyba wołki tak mi ktoś powiedział. I ja to mam i nie mogę się pozbyć. Ale w ramach przyzwyczajania z jajkami jadamy. Odrzucam tylko żywność z gąsienicami a imago ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: odmawiajcie "zdrowaski"2001-09-19 19:47:48 | DominikaNM inne posty tego autora
Przywieź!!!!!!!!! DominikaNM PS. Nie mogę wejść na czacik:-((( [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: brązowy sos do mięs2001-09-20 07:47:15 | DominikaNM inne posty tego autora
Racja że mięsko trzeba na początku troszkę mocniej przysmażyć. Mnie wychodzi wtedy brązowy. Ale mój mąż uważa mocne przysmażenie mięska za grzech i jemu też jasny wychodzi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Domowy Smalec2001-09-20 17:24:32 | DominikaNM inne posty tego autora
Kiełbaska podsmażona, cebulka zeszklona - wrzucić jak ostygnie bo wykipi!!!!!!!! Potem troszkę jabłka i mleko (odrobinę żeby miał biały kolor). Zamiast kiełbaski można dodać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Prosze o sugestie :)2001-09-20 17:41:51 | DominikaNM inne posty tego autora
Leczo, strogonow, kurczak w winie, potrawka z jagnięciny (cielęciny), gulasz węgierski, fasolka po bostońsku, klopsiki w sosie z pomidorów (nie z przecieru:-) ), zupa z dziczyzny i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: brązowy sos do mięs2001-09-21 09:44:37 | DominikaNM inne posty tego autora
Bo on w ogóle jest jakis dziwny z tym przypiekaniem. Nie lubi rzeczy odsmazonych, przypieczonych i w ogóle tego co najlepsze czyli chrupiace:-))) Kotlet musi byc jak najbledszy, a gulasz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: tort rafaelo2001-09-21 09:50:49 | DominikaNM inne posty tego autora
A to białe na wierzchu do czego przyczepione są wiórki? To nie biała czekolada? A może to jakaś masa czekoladopodobna? Oświećcie:-))) DominikaNM [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Obiad.2001-09-21 20:32:30 | DominikaNM inne posty tego autora
Zupka grzybowa albo pomidorowa a na drugie mięsko (najłatwiejsza polędwica albo pierś z kurczaka) z kurkami. Albo omlet z grzybami. DominikaNM [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co to są szalotki?2001-09-21 20:36:55 | DominikaNM inne posty tego autora
A dymka to po prostu jednoroczna cebulka. Malutka. Taką się sadzi i na drugi rok rośnie z tego duża cebula:-))) Pyszna jest glazurowana tylko strasznie dużo roboty przy obieraniu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co to są szalotki?2001-09-23 17:04:48 | DominikaNM inne posty tego autora
Eeeeeee... jednoroczna - dymka :-))) DominikaNM [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia