Szukana fraza: Autor: BBjk <b...@Q...pl>
Znaleziono: 238 wiadomości
2006-12-20 07:38:23 | BBjk inne posty tego autora
Nikt napisał(a): > W przepisie jest: kieliszek spirytusu. Może zapytam głupio, ale: ile to jest > kieliszek? 50 ml? Chyba. Jak dasz ciut mniej, czy więcej, nic się nie stanie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak reanimowac ciasto?2006-12-20 07:50:12 | BBjk inne posty tego autora
Gosia Plitmik napisał(a): > Jak myslisz trzymac nadal w lodowce, czy wyjac?Bo juz zgłupiałam Wyjąć. Wywal siłą z miski, spróbuj rozwałkować plaster, powinno być jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kieliszek2006-12-20 11:55:55 | BBjk inne posty tego autora
Marsjasz napisał(a): >> Chyba. Jak dasz ciut mniej, czy więcej, nic się nie stanie. ^^^^^ > taa jak mama kolegi nasaczyla tort spirytusem to trzeba go bylo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos-pytanie2006-12-20 11:57:51 | BBjk inne posty tego autora
Anber napisał(a): > Witam, może ktoś mi podpowie w którym momencie wielodniowego > przygotowania bigosu nalezy dodać czerwonego wina. Czy należy to zrobić > ostatniego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos-pytanie2006-12-20 12:24:55 | BBjk inne posty tego autora
Anber napisał(a): >> Pół godziny przed podaniem. Madera lub czerwone wytrawne. > > No tak, ale ja nie miałem na mysli wina jako aperitif lecz jako składnik > bigosu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos grzybowy2006-12-22 18:44:58 | BBjk inne posty tego autora
Polnocny Wiatr napisał(a): > Czy może znacie jakiś fajny przepis na bigos grzybowy? Nie wiem, czy *fajny*, ale napatoczył się taki - pachnie mi on skansenem peerelowskim z tymi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigos grzybowy2006-12-22 18:49:11 | BBjk inne posty tego autora
No i nie dopisałam, że to możesz zrobić z suszonych, uprzednio solidnie namoczonych i ugotowanych w małej ilości wody. -- BBjk [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: W czym mrozić?2006-12-22 20:58:10 | BBjk inne posty tego autora
Kajetana_Kinga aka Słowotok napisał(a): > Ja bym postawiła na pudełka styropianowe ( One izolują termicznie, więc zanim coś się zamrozi, wieki potrwa. Mrożę w pudełkach po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: W czym mrozić?2006-12-22 21:28:40 | BBjk inne posty tego autora
medea napisał(a): > A nie poprzyklejają się? Niestety nie mam pojęcia. Jakbym miała wybór: worki mrożonkowe - styropian, wybrałabym worki. A jeśli by się poprzyklejały, to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kobieta płacze nad ciastem2006-12-23 13:59:20 | BBjk inne posty tego autora
waldek napisał(a): > === > Żonka zabrała się jakieś ciasto. Wpakowała tam mnóstwo jaj, masła i innych > dobroci. Dodała drożdże (zaczyn pracował jak trzeba), a ciasto ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia