Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: clafoutis <c...@i...pl>
Znaleziono: 160 wiadomości





Re: Ciasto biszkoptowe a robot kuchenny - jak to zrobić ?

2006-07-24 09:51:13 | clafoutis inne posty tego autora

hej, jeśli oprzesz sie na genueńskim biszkopcie nie potrzebujesz dwóch mis. ubijasz całe jajka z cukrem i tyle. wychodzi na to samo pozdro piotr Użytkownik ikselka napisał: > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sprawa golonki

2006-07-29 20:29:23 | clafoutis inne posty tego autora

witam, zgodzę sie że sok z cytryny jest najlepszy do peklowania ze wzgledu na kwas który rozbija włókna protein stad bierze się kruchosc i delikatność alle mam już wątpliwosci ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sprawa golonki

2006-07-31 07:05:27 | clafoutis inne posty tego autora

pozwole się nie zgodzić z pana wywodem. dobrym przykładem peklowania jest gravad lax. otóż po 2 3 dniach peklowania w soli i cukrze oraz co kto tam jeszcze chce usuwa sie tylko to co ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Mam blender - i co dalej?

2006-07-31 07:08:53 | clafoutis inne posty tego autora

Użytkownik KOmiX napisał: > Witam serdecznie (pierwszy raz na grupie) :-) > > Niedawno nabylem droga kupna blender Braun (taki, jak na tej aukcji: > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sprawa golonki

2006-07-31 21:23:46 | clafoutis inne posty tego autora

no tak jeśli do tego podejdziemy w ten sposób to ok. ale jak pan pewnie wie na całym świecie sos to zazwyczaj wywar z kości cielęcych plus warzywa a u nas zasmażka i woda jak jest ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sprawa golonki

2006-07-31 21:24:23 | clafoutis inne posty tego autora

no paniusiu to co to jest takiego ?? piotr [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sandacz w smietanie

2006-08-01 08:39:12 | clafoutis inne posty tego autora

witam, to zubożona wersja beurre blanc czyli śmietanowy sos plus wkorporowane kawałki masła. pozdro piotr Użytkownik Czarownik napisał: > W restauracji "Pod zlotym ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sprawa golonki

2006-08-01 08:45:08 | clafoutis inne posty tego autora

ja widzę że jak pan przeczytał że pekluje się przy pomocy soli i saletry to nijak inaczej tego zrobić nie można. no tak dawniej jak sie chciało pojechać ze dworu do miasta to ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: sprawa golonki

2006-08-01 08:47:44 | clafoutis inne posty tego autora

chciałem tylko powiedzieć że wszystko sie zmiania idzia do przodu czyli nawiazujac do pana wypowiedzi i sposób peklowania również. to że pan całe życie zjada saletrę to pańska ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Pieczenie w mikrofali?

2006-08-01 19:53:45 | clafoutis inne posty tego autora

witam, w mikrofali nic nie upieczesz jej zasada działania to zagotowanie wody zawartejw miesie a wiec mozesz to ugotowac. ale żeby osiągnać efekt pieczenia smażenia etc. najpierw ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 8 . [ 9 ] . 10 ... 16