Szukana fraza: Autor: "Herbatka" <b...@d...com.pl>
Znaleziono: 102 wiadomości
2000-03-16 16:32:41 | Herbatka inne posty tego autora
No oczywiście, jakiś bug mi się wkradł do przepisu. Tego sosu potrzebujesz tak dużo, bo prócz trzech łyżek na początku w trakcie całego pieczenia podlewasz kurczaka pozostałym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
ragout z królika nieco inaczej2000-03-26 11:29:10 | Herbatka inne posty tego autora
Witam wszystkich, dziś na obiadek upichciałam sobie królika, a że wyszedł b. smaczny, to podzielę się przepisem. Ragout z królika 1,5 kg mięsa królika (najlepiej tył i comber) 8 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: golabki w lisciach winogron2000-04-12 19:39:51 | Herbatka inne posty tego autora
Feliks wrote in message <8d0pla$amqu$...@n...news.prodigy. com>... >Ja to jadlem u Zydow..nadziewane byly ryzem i baranina.... To chyba potrawa >srodziemnomorska ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak przyrządzić prawdziwe cordon bleu -szukam przepisu ???????2000-04-15 05:20:17 | Herbatka inne posty tego autora
Feliks wrote in message <8d7no1$2r86$...@n...news.prodigy. com>... >Hm..zeby to tak jeszcze ta KLASE mialy wszystkie panie....... >F. Teraz to ja mam sie poczuc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gołabki - pytała Ewa2000-03-08 16:18:55 | Herbatka inne posty tego autora
Mam problemy z wysyłaniem postow na grupe. Mam nadzieje, ze choc ten dojdzie. Mama zdradzila mi tajemnice zachowania paluszków w stanie nienaruszonym podczas przygotowywania golabkow. 1 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: piersi kurczaka z pieprzem i pieczarkami2000-03-08 17:22:24 | Herbatka inne posty tego autora
Dzieki Magdaleno za szybka reakcje, ja wczoraj w ogole nie moglam wysylac postow na grupe (niech zyje tepsa) i pewnie dlatego niektorzy uwazaja mnie juz za sobka, co to zagarnia wszystkie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: PLACKI ZIEMNIACZANE2000-03-08 18:58:30 | Herbatka inne posty tego autora
U mnie w domu robi sie to tak i dla mnie osobiscie sa to najlepsze placki na swiecie: (na 3 b. glodne osoby) 1 kg ziemniakow 2 lyzki maki pszennej 1 duza cebula 1 jajko 2 lyzki oleju sol ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Baklazany2000-03-08 19:07:33 | Herbatka inne posty tego autora
Chyba niewiele sie da w tej kwestii zrobic. Baklazany maja bardzo gabczasta strukture i dlatego tak latwo wchlaniaja duze ilosci tluszczu. Wszystkie znane mi przepisy uwzgedniaja ten fakt i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: cos na szczupaka2000-03-08 20:05:15 | Herbatka inne posty tego autora
Przepis nie jest stary, ale na prawdę dobry i wybitnie nadaje sie na uroczysty niedzielny obiad z udzialem calej rodzinki. Niestety - przewiduje szczupaka o wadze kilograma - moja rodzina ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rosol AD 1904 (i nie tylko)2000-03-08 20:08:56 | Herbatka inne posty tego autora
Ja tez uwielbiam te stare ksiazki kucharskie. Najfajniejsze sa przepisy zaczynajace sie od slow "wez trzy dziewki kuchenne .." - oczywiscie dziewki sluzyly do przygotowania ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia