Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania


Uwaga: Twoje zapytanie jest zbyt ogólne. Liczba znalezionych ogłoszeń jest bardzo duża. Proponujemy użycie wyszukiwania zaawansowanego lub określenie większej liczby parametrów.

Szukana fraza: Autor: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości





Re: Suszona włoszczyzna

2014-05-09 17:42:33 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: > To zapytam tak - jadł Pan kiedyś zupę przygotowaną z takiej suszonej > włoszczyzny? Ja jadłam raz (nie licząc kiedyś spożytych w polowych > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Suszona włoszczyzna

2014-05-09 18:02:34 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: >>> Teraz sobie pomyślałam (pod wpływem Pana wzmianki o ajvarze i pesto), że >>> taka pasta - gdyby do niej użyć może trochę mniej przypraw ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Smardze

2014-05-09 18:12:21 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: >> Słusznie, wszystkiego trzeba próbować. Niedługo będą kwiaty akacji. >> A właściwie grochodrzwu. Z nimi można postąpić tak, jak z kwiatem bzu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Suszona włoszczyzna

2014-05-10 16:19:14 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: >> Strawa dla ubogich często bywa lepszą od tych wszystkich pasztetów >> z języków słowiczych. I łatwo ją modyfikować, czyniąc nieskończone ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Smardze

2014-05-10 17:32:18 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Eewa napisała: >> Ale trzymajmy się rzeczy wypróbowanych. Więc kapary. Czy zna ktoś inny >> przypadek warzywa miejskiego? Jemu najlepiej w miastach, na murach ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Smardze

2014-05-10 21:47:06 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: >> O tym nie wiedziałem, to dla mnie pierwszyzna. Czy są jeszcze inne >> rośliny, które mają jabłka za owoce? > > Teraz nic mi do głowy nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Suszona włoszczyzna

2014-05-10 21:50:20 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: >> Żydzi z południowowschodniej Polski wymyślili cebularz -- podobny >> placek, ale z samą cebulą. Też może być. Oni to jeszcze makiem >> ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Suszona włoszczyzna

2014-05-10 22:56:49 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: >>> We Wrocławiu bardzo popularne są tzw. pizzerki w przeróżnych wariantach >>> (zaczęło się od cebulaków właśnie, a potem dołączyła do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Smardze

2014-05-10 23:36:06 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: >> Nigdy niczego wykluczyć nie można, ale w głowę zachodzę i niczego nie >> mogę sobie przypomnieć. Jest jeszcze jabłko królewskie -- i też nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Smardze

2014-05-11 02:57:10 | Jarosław Sokołowski inne posty tego autora

Pani Ewa napisała: >> To monarsze jabłko wygląda mi na skrót od "jabłko granatu". > > Tu mogły się nałożyć dwie sprawy - jedna to skrót myślowy tak jak ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 30 ... 37 . [ 38 ] . 39 ... 50 ... 90 ... 200