Szukana fraza: Autor: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Znaleziono: 453 wiadomości
2004-12-10 20:15:41 | Basiek inne posty tego autora
> 1. W jakich (rozmiarowo, tak mniej więcej) foremkach i ilu pieczesz ten > piernik? Zazwyczaj piekę z 1,5 porcji i wlewam do formy prostokątnej 25 cm x 35 cm. Piernik wyrasta ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
co to jest "unbleached flour"?2004-12-11 19:31:38 | Basiek inne posty tego autora
Proszę, nie krzyczcie, jeśli gdzieś już to się pojawiło, ale pilnie potrzebuję do jednego przepisu świątecznego. Pozdrawiam. Barbara. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co to jest2004-12-11 19:45:23 | Basiek inne posty tego autora
> Jak na moje oko to pewnie będzie zwykła mąka pszenna, ale niebielona. ZTCW > to > na dzikim ;-) zachodzie potrafią wybielać mąkę, bo lepiej wygląda... > Nasza, > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: greckie pistacjo2004-12-12 10:06:33 | Basiek inne posty tego autora
> Może ktoś zna przepis na pistacjo (chyba tak to sie zwie), makaron > zapiekany w sosie beszamelowym. Może to nie w czasie świątecznym > ale......mam ochotę. > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: greckie pistacjo2004-12-12 10:34:09 | Basiek inne posty tego autora
> Bardzo dziękuje Nie ma problemu. Cieszę się, że mogłam pomóc. Mam nadzieję, że będzie smakowało. Pozdrawiam serdecznie. Barbara. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: panierka2004-12-12 14:54:49 | Basiek inne posty tego autora
> Nie, nie ta z KFC (którą wciska mi google przy pytaniu o panierkę). Ale > może macie jakiś ciekawe pomysły na panierki do mięs? Standardowa bułka > tarta mi się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co to jest2004-12-13 07:47:12 | Basiek inne posty tego autora
> Jak która - większość jest podkolorowywana kredą (dodają kredy, żeby > wydawała się bielsza i że niby profilaktyka przeciwko za małym ilościom > wapnia w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: II część - ciasteczka świąteczne2004-12-14 06:44:11 | Basiek inne posty tego autora
Dziękujemy serdecznie. Pozdrawiam. Barbara. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Piernik2004-12-14 14:38:32 | Basiek inne posty tego autora
> Bardzo proszę o przepis na dobry świateczny piernik!!! Taki tradycyjny... > Z > góry dziekuję!!! Podawałam parę wątków wcześniej, ale wkleję jeszcze raz. Piekę ten ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Piernik2004-12-14 17:01:59 | Basiek inne posty tego autora
>> 1/2 kg gotowanych ziemniaków > Te ziemniaki mam rozumieć trzeba przekręcic przez maszynke ? > czy takie w całości do malaksera wrzucić? > Kasia Ja ugniatam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia