Szukana fraza: Autor: Dorota Szeliga <d...@p...onet.pl>
Znaleziono: 118 wiadomości
2001-02-01 12:08:03 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
maua piegowata wrote: > > sernik zostaw w srodku, zeby stygnou sopniowo > wtedy wuasnie nie pownien opasc > ja tak zrobilam ostanim razem jak pieklam wlasnie serniczek To ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Typy mąki2001-02-01 14:17:21 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
maua piegowata wrote: > > > Hm. Moje (drożdżowe) ciasto na pizzę wyrasta... > > > tzn zostawiasz do wyrosniecia po zarobieniu? Tak. Na prawie godzinę. Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Przekąska2001-02-21 10:05:24 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Byłam wczoraj u koleżanki na "imprezie łososiowej". Jedna z postaci łososia była następująca: paluszek krabowy owinięty płatem łososia wędzonego, to owinięte liściem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wyprarzany syr....2001-02-28 09:28:49 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Joanna Wysocka wrote: > > Bierzesz dosc grube plastry sera zóltego, obtaczasz w jajku i panierujesz > grubo, jak schabowe. No i smazysz. Wychodza jak kotlety z cieknacym w srodku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wyprarzany syr....2001-03-02 14:49:11 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
pawel wrote: > proponuje sprobowac z serem z OSM SANOK o nazwie kaszkawal jest to najmniej > tyusty ser 40% i prawie bialy o dobrej konstystencji Dzięki, na pewno spróbuję! > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Kaszkawał (było Re: wyprarzany syr....)2001-03-05 09:48:39 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Konrad Brywczyński wrote: > > Czyżby był tylko na południowym wschodzie? Chyba będę musiał > prosić kolegę, żeby mi z Rzeszowa w paczkach przesyłał. :-) We Wrocławiu ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: maka gryczana2001-03-06 09:43:49 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
asia wrote: > > czy maka gryczana jaest dostepna w polskich sklepach, w supermarketach, > sklepach wege? czy ktos widzial? chcialabym zrobic bliny, ale w przepisie > jest ta ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wrócilam z Czech - smażeny syr2001-03-16 09:39:31 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Pooh wrote: > > Sory, że pytam, ale z czym konsumuje się wyżej wzmiankowany syr? > Narobiliście mi apetytu, posiadam już kawał sera, sosik też się znajdzie, > ale co ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: plyta ceramiczna czy gazowa ???2001-03-16 12:50:10 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Monika Gadomska wrote: > Ja mam ceramiczną i za nic nie zamieniłabym jej na gazową. Oczywiście A jak wygląda szybkość gotowania w porównaniu z gazem? Na ceramicznych się ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pizza ciasto -pomocy !!!2001-03-16 14:35:28 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Mabu wrote: > > Sorka ale już próbowałem wszelkich sposobów aby ciasto było nie wyrośnięte > ale i nie twarde (nóż mi się stępił przy cięciu :)) Co robię źle. Nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia