Szukana fraza: Autor: "cezary gmyz" <c...@z...media.pl>
Znaleziono: 137 wiadomości
2001-09-05 14:40:19 | cezary gmyz inne posty tego autora
> Ależ Masiu nie denerwuj się tak... To jest bardzo konstuktywna grupa > dyskusyjna... Jesteśmy bardzo konstruktywni w tworzeniu jak największej > ilości postów... Sama ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "Baby" (bylo: Starka i inne wodki)2001-09-03 16:56:28 | cezary gmyz inne posty tego autora
Daragoj Iriek kanieczna eta byla szutka. Zwazwyczaj bowiem unikam tzw. slow grubych, jednak musze sie przyznalac, ze czuje pewna slabosc do przeklenstw rosyjskich. Polski (a zapewne i kazdy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kaszanka2001-04-24 11:56:27 | cezary gmyz inne posty tego autora
Istotnie dodaje sie majeranku ale do tego jescze dobrze jest dodac kwaskowatych jablek (w mojej opini najlepsze sa antonowki i oczywiscie tylko w sezonie papierowki). Oczywiscie nalezy je ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Domowe wedzenie2001-05-23 10:29:26 | cezary gmyz inne posty tego autora
Na chwile chcialbym wskrzesic dyskusje zapoczatkowana postem "szynka domowa". Wlasnie wczoraj spedzilem kilka godzin w Biblitece Narodowej studiujac stare ksiazki kucharskie na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Golonka2001-05-27 20:52:33 | Cezary Gmyz inne posty tego autora
Od razu ostrzegam: To nie jest pytanie do jaroszy i wszystkich ktorzy brzydza sie tluszczem W haniebny sposob poleglem dzis na golonce z grilla. Swojego czasu jadlem pyszna golonke ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kolendra2001-05-27 21:13:43 | Cezary Gmyz inne posty tego autora
Ciekawe komu sie udalo wydoic bawola. To jakis cudotworca. Ghee to po prostu stopoine maslo (od krowy nie byka) pozbawione pianki podczas topienia. Czarek Użytkownik "Waldemar ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: comber z barana2001-05-31 13:02:11 | cezary gmyz inne posty tego autora
Jezeli baran byl stary to najlepiej go uprzednio zamarynowac by pozbawiac go zapachu. Z combra wychodza swietnie szaszlyki. Marynata powinna byc kwastakowata. moze byc z czerwonego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gołabki z młodej kapusty?2001-06-10 15:34:16 | Cezary Gmyz inne posty tego autora
Nie ma sensy wycinanie tego nerwu w mlodej kapuscie ugotuje sie wszystko na mieko Czarek Użytkownik "misiczka" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Łosoś z makaronem - po wł osku? a kuchnie regionalne2001-08-02 17:03:19 | cezary gmyz inne posty tego autora
Moja siostra gotuje kawalki lososia w smietanie zaprawionej bialym winem i sokiem z pomaranczy oraz kaparami, Mniamniam ale podaje do tego ryz a nie makaron, Komponuje sie swietnie. Jezeli ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: swieza bazylia2001-08-03 09:10:30 | cezary gmyz inne posty tego autora
z bazylia da sie zrobic tyle rzeczy, ze ciezko by je wszytkie wymienic. Radze poszukac w archiwum listy przepisow na pesto, sos bolongese. Bazylia zawsze idealnie sie czuje w towarzystwie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia