Szukana fraza: Autor: Shrek <j...@p...onet.pl>
Znaleziono: 345 wiadomości
2003-12-22 00:11:22 | Shrek inne posty tego autora
nusiak wrote: > Witam. > Bardzo proszę o pomoc dostałam świeżego szczupaka i nie mam pojęcia co mogę > z nim zrobić. > Proszę o przepisy. > Aneta > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mięso ze strusia2003-12-30 22:15:50 | Shrek inne posty tego autora
m...@p...onet.pl wrote: > Witam! > Wiedziona ciekawością, kupiłam dzisiaj mięso ze strusia /stek/. > Czy ktoś ma doswiadczenie w przyrządzaniu takiego mięsa ? > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: używanie przypraw2003-12-30 23:14:31 | Shrek inne posty tego autora
> > W porzadku, zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o to, ze jadac na poludnie > (Egipt, Indie, itd) Europejczyk naraza sie na klopoty gastryczne > zwiazane wlasnie z amebami. Nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: używanie przypraw2003-12-30 23:30:44 | Shrek inne posty tego autora
Ania Templer wrote: > Witam! > Czy myślicie że używanie przypraw może być szkodliwe? > Coraz wiecej stosuje się imbiru, kardamonu, kurku. my itp, a przecież to nie > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mięso ze strusia2003-12-31 00:19:02 | Shrek inne posty tego autora
> Bardzo dziękuje za odpowiedź. > Czy może mi ktoś jeszcze wytłumaczyć dlaczego nie poleca się rozbijać mięsa > strusiego tłuczkiem ? Tego nie wiem. Pani mowila tylko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: używanie przypraw2004-01-02 12:06:04 | Shrek inne posty tego autora
waldek wrote: >>Zbawienny (no moze z zastrzezeniem, ze jak wszystkiego innego, nalezy >>urzywac a nie naduzywac) >>Nie wiem skad te watpliwosci. > > ==== > Ja ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak uratować kolor barszczu?2004-01-02 14:22:43 | Shrek inne posty tego autora
yapko wrote: > WItam > > Zagotował mi się barszcz przy odgrzewaniu, zszarzał i zbrunatniał. Smak - > OK, ale barwa nie ta. MOżna coś z tym zrobić? > Dolac nieco ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: formy do pieczenia z gumy TEFALA-uzywaliscie?2004-01-03 10:50:43 | Shrek inne posty tego autora
> > A ja wcale nie jestem pewna, czy to Tefala, raczej nie, a poza tym to > nie guma, tylko silikon (czy silikon to tez guma?) > Potocznie sie mowi guma silikonowa. W duzym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kuchnia azjatycka2004-01-03 20:51:21 | Shrek inne posty tego autora
Borys wrote: > czy ktos z was wie czym mozna zastapic trawe cytrynowa albo olej > arachidowy? > Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz. > > Ewa Nie ma potrzeby ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Słodkie pierożki lub słone diablotki wg. przepisu mojej babki2004-01-11 19:11:07 | Shrek inne posty tego autora
Czy mozesz powtorzyc poczatek? Wydaje mi sie ze albo jest blad, albo jest troche mylaco napisane: > 1 cze;s'c' dobrego (ja uz.y?em gotowego mielonego), >>>> Wlasnie o ten ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia