Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl>
Znaleziono: 467 wiadomości





Re: Watrobka drobiowa

2003-07-26 11:41:14 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

> Najlepsza jest wątróbka indycza-ma lepszy smak i mniej intensywny zapach taaa, jest prawie tak dobra jak kacza - polecam pozdrawiam WM [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kuchnia z elektrycznym piekarnikiem

2003-08-14 10:51:56 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

> porównaniu do piekarnika gazowego, to znaczy jeśli np. w przepisie jest "piec > 45 minut w temperaturze 180 stopni" to jak to się ma do tego elektrycznego > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Szynka po parmensku

2003-08-14 12:11:12 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

> > Ja znam nazwę "szynka parmeńska". szynka dojrzewajaca, podobna jest szynka szwardzwaldzka. sadze ze nie do zrobienia w w domu. Widzialem tez w sklepie nasze wyroby ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: [pyt] Swiezonka

2003-09-05 09:04:29 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

> U nas (poznanskie) sie to nazywalo "Tunkacka" - najczesciej po swiniobiciu, > gdy robionao smalec i zanim sie stezal "tunkano" (maczano) chleb w tym > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: ziemniaczki z grilla

2003-09-15 10:49:30 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

> owinelam folia ale raczej mi sie ugotowaly (tzn po prostu zrobily bardzo > miekkie) niz podsmazyly.. jezeli owiniesz folia to nigdy nie beda chrupiace, ale takie zaparzone. Ja ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kasza gryczana na sypko - co robię źle?

2003-10-21 13:07:31 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

obawiam sie ze to nie kwestia garnka, tylko samej kaszy czym kasza ma wiecej przejsc, przesypywanie z wora do wora, transport itp, to tworzy sie wiecej pyłu, ktory sie szybko rozgotowuje ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kasza gryczana na sypko - co robię źle?

2003-10-21 13:56:37 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

> A ile czasu kasza powinna się gotować? Pół godziny to chyba za mało, no > chyba że sama "dojdzie" (mam płytę elektryczną, więc po wyłączeniu jeszcze > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kasza gryczana na sypko - co robię Ąle?

2003-10-21 13:58:01 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

> > 1 łyżkę masła rozpuścić w naczyniu i do rozgrzanego masła wrzucić 1 > szklankę kaszy gryczanej,tak podgrzewać około 2 minut, następnie do > tej masy wlać 2 ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: mam ochotę na rybę

2003-11-14 13:00:02 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

> jako tester mięsa i nabiału ;)) > Z braku kota obecnie wiem tylko tyle, że ryba ma nie wyglądać na > "klapniętą", obok mnie ze świeżymi rybami tylko ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

gesi smalec

2003-11-05 14:05:53 | Wlodzimierz Macewicz inne posty tego autora

Czy ktos moze ma jakies zastosowanie dla gesiego smalcu (oprocz smarowania zawiasow ;-) pozdrawiam WM [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 20 ... 30 ... 34 . [ 35 ] . 36 ... 47