Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Znaleziono: 347 wiadomości





Re: moczenie grochu

2004-08-16 16:07:26 | Kyllyan inne posty tego autora

Trochę się ubawiłem teoriami. Soda działa niszcząco na witaminy z grupy B, których strączkowe zawierają dużo i dlatego w racjonalnej kuchni nie powinna być stosowana. Dawniej ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: miętówka ?

2004-08-20 05:28:06 | Kyllyan inne posty tego autora

Do termosu wrzucić cieńko pokrijoną na plasterki cytrynę ze skórką, ale bez pestek i kilka gałązek mięty. Do garnuszka szklankę wody, 100g dobrego białego octu winnego i dwie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: konfitury - pytanie techniczne

2004-08-20 06:07:32 | Kyllyan inne posty tego autora

Tak czytam te posty...ech. Przede wszystkim co to są konfitury. Otóż są to całe, lub kawałki owoców w syropie cukrowym. A więc nie ma mowy o smażeniu, czy pieczeniu. Skoro mowa o ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: miętówka ?

2004-08-20 11:55:22 | Kyllyan inne posty tego autora

> Jakiej wielkości powinien być termos ? , czy 1 litr wystarczy? no, ja mam właśnie taki. A octu nie da się wyczuć. Teraz używam to do robienia zimnych napojów -- pozdrawiam ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: konfitury - pytanie techniczne

2004-08-20 12:00:05 | Kyllyan inne posty tego autora

> to jak sie nazywa to co powstaje w wyniku długotwałej obróbki cieplnej > owoców z cukrem > pewnie masz dżem -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: konfitury - pytanie techniczne

2004-08-20 14:27:52 | Kyllyan inne posty tego autora

> > nie jestem panem purystą, ale mysle, ze to cos w rodzaju powideł będzie, > ja robie powidła ze śliwek, smażę je kilka dni, tylko ze nie daję cukru. > no bo powidła ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Nowa lodówka i tektura z tyłu

2004-08-21 03:38:27 | Kyllyan inne posty tego autora

to jest izolacja, nie ruszać. A ten czarny grill się nazywa skraplacz. Parownik to jest to co mrozi. -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: A moze tiramisu?

2004-08-21 03:43:06 | Kyllyan inne posty tego autora

> to chyba deser serkowy ale nie tiramisu, pierwsze słysze o mielonym > kokosie czy owocach z puszki a ani słowa o amaretto czy biszkoptach... We włoszech z tiramisu to tak jak u ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Śliwki, śliwki, śliwki + spirytus

2004-08-23 03:52:53 | Kyllyan inne posty tego autora

> Z uwagi na fakt, że nadszedł sezon śliwkowy mam zamiar wytworzyć coś co > przypominałoby śliwowicę... Zapomnij. Sliwowica to bimber ze śliwek. Możeśz zrobić nalewkę ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pomidory w oliwie

2004-08-23 16:38:30 | Kyllyan inne posty tego autora

Nie robiłem, ale zgniją na sto procent. Zapasteryzować? -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 10 ... 19 . [ 20 ] . 21 ... 30 ... 35