Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Znaleziono: 1531 wiadomości
2014-11-01 16:22:51 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Całkowicie nie wyważone ze względu na brak kwasu. > > W białym wiejskim serze brak kwasu? - jadłaś kiedyś biały ser? A "kwas" > dodatkowy można zjeść ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Obiad zapińdźzłoty :-)2014-11-01 16:26:58 | Stokrotka inne posty tego autora
>.... Wołowina wychodzi drożej, ale np. taka gulaszowa wcale > nie jest jakoś kosmicznie droga (za kg jakieś 16 zł). Amielona jeszcze tańsza, ale w mielonej jest tylko 80% ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sola pod beszamelem.2014-11-02 17:59:18 | Stokrotka inne posty tego autora
>>> W białym wiejskim serze brak kwasu? - jadłaś kiedyś biały ser? A "kwas" >>> dodatkowy można zjeść w owocach na deser 3-) >> >> Jadłam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sola pod beszamelem.2014-11-02 18:00:40 | Stokrotka inne posty tego autora
> Albo kładzione z białym serem polane tłuszczykiem ze skwarkami z boczku i > osypane obficie szczypiorem z cebuli. > [uwaga! kolejne danie za pinć] No widzisz, ale masz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Obiad zapińdźzłoty :-)2014-11-02 18:10:00 | Stokrotka inne posty tego autora
> Wszystko zależy od tego gdzie się kupuje. Jak się kupuje w kiepskim > supermarkecie, to w mielonym może być mięso dowolnej maści :) W kiepskim supermarkecie to kupujesz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Obiad zapińdźzłoty :-)2014-11-02 18:15:27 | Stokrotka inne posty tego autora
>... Ja podrzucam pierogi z nadzieniem z mięsa > rosołowego. Mięso rosołowe drobno kraję i dalej traktuje jak pierś kurczaka w daniu z torebki typu kurczak po chińsku. Czyli ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-02 18:18:12 | Stokrotka inne posty tego autora
> Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował? NIE rub tego w domu. To proces niezdrowy dla płuc i nerek. -- http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-02 18:43:36 | Stokrotka inne posty tego autora
>>> Co zrobić, żeby cukier ładnie się skarmelizował? >> NIE rub tego w domu. To proces niezdrowy dla płuc i nerek. > > Rubię to w domu i nie narzekam. Znasz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Karmel2014-11-02 19:40:08 | Stokrotka inne posty tego autora
> http://cafebabilon.blogspot.com/2014/02/mozdz ek-z-ja jkiem.html > I bez jaj jest pyszny: cielęcy podsmażany na masełku, polany cytryną i jedzony na bułeczce. Ale podobno ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sola pod beszamelem.2014-11-03 11:04:11 | Stokrotka inne posty tego autora
>>>>> W białym wiejskim serze .... >>> Do naleśników i w pierogach pewnie jadasz, >> >> Nie jadam. Do naleśnika - nigdy; >> do pieroga - tylko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia