| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-18 08:58:31
Temat: Re: szparagi?
Kaliope wrote:
> Naczytalam sie o Waszych szparagach i tez sobie kupilam
> (8 zł!!! peczek)
^^^^^^^^^^^^
Iżby miały złocone główki ? :))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-18 10:37:23
Temat: Re: Ach!no tak,
a co do szparagów - w sensie obiadowym, kotlet, czy może piersi drobiowe w
sezamie, a do tego ryż, ziemniory, frytki, czy cóś innego? Z czym w ogóle
jadacie szparagi, no poza kwestią sosów, masełka i bułeczki, bo to było
wałkowane.
Teresa P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-18 10:45:00
Temat: Re: Ach!SAME! :))
No-ostatnio zagryzalam zwykla buleczka
pzdr
agi
> Z czym w ogóle
> jadacie szparagi, no poza kwestią sosów, masełka i bułeczki, bo to było
> wałkowane.
>
> Teresa P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-18 10:57:25
Temat: Re: Ach!Użytkownik "T.A.P." <a...@a...com.pl> napisał ...
(ciach)
>Z czym w ogóle jadacie szparagi, no poza kwestią sosów, masełka i
bułeczki, bo to było
(...)
Szparagi jadamy z apetytem!!!
:)))))
--
Pozdrawiam,
Adam 'Rolek' Rolbiecki
a...@g...pl
Tylko e-mail i news, niestety...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-18 10:59:19
Temat: Re: Ach!Zdecydowanie same!!!!! Mlode szparagi uwielbiaja towarzystwo maselka!
tylko!
M.
"T.A.P." wrote:
>
> no tak,
> a co do szparagów - w sensie obiadowym, kotlet, czy może piersi drobiowe w
> sezamie, a do tego ryż, ziemniory, frytki, czy cóś innego? Z czym w ogóle
> jadacie szparagi, no poza kwestią sosów, masełka i bułeczki, bo to było
> wałkowane.
>
> Teresa P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-18 11:31:25
Temat: Re: Ach!>
> Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał
>
> > Ja też wczoraj kupiłem szparagi (4,50)
>
> Uprzejmie donoszę, że dziś widziałam po 3 zlote. Duuże pęczki.
4,50?? 3 zlote?? Ludzie eksportujcie te szparagi do Szwajcarii! Wczoraj kupilam
peczek za 9 frankow czyli ok. 23 zlote...
pozdrawiam
Kalina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-18 11:40:06
Temat: Re: Ach!
> > Uprzejmie donoszę, że dziś widziałam po 3 zlote. Duuże pęczki.
>
> 4,50?? 3 zlote?? Ludzie eksportujcie te szparagi do Szwajcarii! Wczoraj kupilam
> peczek za 9 frankow czyli ok. 23 zlote...
pojedź za miedzę. U nas rodzime po 9DM za kilogram, hiszpańskie i
greckie i po 5 dostaniesz (choć po 20DM też są ;-))
Waldek, Berlin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-18 13:53:47
Temat: Re: Ach!No pewnie, ze same. :)
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-18 16:46:29
Temat: Re: szparagi?
sadyl wrote:
> Kaliope wrote:
>
> > Naczytalam sie o Waszych szparagach i tez sobie kupilam
> > (8 zł!!! peczek)
> ^^^^^^^^^^^^
>
> Iżby miały złocone główki ? :))
>
> sadyl
U nas szparagi po $1-2 za peczek pol kilowy.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-18 16:59:53
Temat: Sposob na szparagiJader wrote:
> No pewnie, ze same. :)
>
> Jader
Kiedys mi sie chcialo bawic i zrobilam taka przystawke, smakowo cos w
rodzaju quiche.
Wyscielilam wysmarowana forme keksowa platem ciasta francuskiego, tak,
zeby nie przepuszczalo po rogach.
Do 1/2 wysokosci formy ulozylam wzdluz surowe szparagi z odlamanymi
koncami.
To zalalam mieszanka: 3 jajka plus szklanka smietanki plus lyzeczka
pieprzu i soli, tak, zeby wypelnialo do 3/4 wysokosci formy.
Posypalam startym parmezanem, okolo 2 lyzki, i zapieklam w bardzo
goracym piecu na najnizszej polce, az noz wlozony w srodek wychodzil
czysty.
Mozna dodac pomiedzy szparagami pokruszony, usmazony boczek lub szynke
albo posiekana czerwona papryke.
Po ostudzeniu odwrocilam na deske. Przed podaniem pokroilam w plastry i
podgrzalam na talerzu w piecu, az byly gorace w dotyku. Plastry ciete w
poprzek pokazuja krazki szparagow i zolta mase pomiedzy. Bardzo
efektowne, mozna tez podac z jakims sosem i salata jako danie glowne.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |