Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ach!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ach!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-18 08:58:31

Temat: Re: szparagi?
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Kaliope wrote:

> Naczytalam sie o Waszych szparagach i tez sobie kupilam
> (8 zł!!! peczek)
^^^^^^^^^^^^

Iżby miały złocone główki ? :))

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-05-18 10:37:23

Temat: Re: Ach!
Od: "T.A.P." <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

no tak,
a co do szparagów - w sensie obiadowym, kotlet, czy może piersi drobiowe w
sezamie, a do tego ryż, ziemniory, frytki, czy cóś innego? Z czym w ogóle
jadacie szparagi, no poza kwestią sosów, masełka i bułeczki, bo to było
wałkowane.

Teresa P.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-18 10:45:00

Temat: Re: Ach!
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

SAME! :))
No-ostatnio zagryzalam zwykla buleczka
pzdr
agi

> Z czym w ogóle
> jadacie szparagi, no poza kwestią sosów, masełka i bułeczki, bo to było
> wałkowane.
>
> Teresa P.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-18 10:57:25

Temat: Re: Ach!
Od: "Adam 'Rolek' Rolbiecki" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "T.A.P." <a...@a...com.pl> napisał ...
(ciach)
>Z czym w ogóle jadacie szparagi, no poza kwestią sosów, masełka i
bułeczki, bo to było
(...)

Szparagi jadamy z apetytem!!!
:)))))


--
Pozdrawiam,
Adam 'Rolek' Rolbiecki
a...@g...pl
Tylko e-mail i news, niestety...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-18 10:59:19

Temat: Re: Ach!
Od: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zdecydowanie same!!!!! Mlode szparagi uwielbiaja towarzystwo maselka!
tylko!
M.

"T.A.P." wrote:
>
> no tak,
> a co do szparagów - w sensie obiadowym, kotlet, czy może piersi drobiowe w
> sezamie, a do tego ryż, ziemniory, frytki, czy cóś innego? Z czym w ogóle
> jadacie szparagi, no poza kwestią sosów, masełka i bułeczki, bo to było
> wałkowane.
>
> Teresa P.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-18 11:31:25

Temat: Re: Ach!
Od: <n...@m...ch> szukaj wiadomości tego autora

>
> Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał
>
> > Ja też wczoraj kupiłem szparagi (4,50)
>
> Uprzejmie donoszę, że dziś widziałam po 3 zlote. Duuże pęczki.



4,50?? 3 zlote?? Ludzie eksportujcie te szparagi do Szwajcarii! Wczoraj kupilam
peczek za 9 frankow czyli ok. 23 zlote...

pozdrawiam
Kalina


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-18 11:40:06

Temat: Re: Ach!
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


> > Uprzejmie donoszę, że dziś widziałam po 3 zlote. Duuże pęczki.
>
> 4,50?? 3 zlote?? Ludzie eksportujcie te szparagi do Szwajcarii! Wczoraj kupilam
> peczek za 9 frankow czyli ok. 23 zlote...

pojedź za miedzę. U nas rodzime po 9DM za kilogram, hiszpańskie i
greckie i po 5 dostaniesz (choć po 20DM też są ;-))

Waldek, Berlin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-18 13:53:47

Temat: Re: Ach!
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

No pewnie, ze same. :)

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-18 16:46:29

Temat: Re: szparagi?
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



sadyl wrote:

> Kaliope wrote:
>
> > Naczytalam sie o Waszych szparagach i tez sobie kupilam
> > (8 zł!!! peczek)
> ^^^^^^^^^^^^
>
> Iżby miały złocone główki ? :))
>
> sadyl

U nas szparagi po $1-2 za peczek pol kilowy.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-18 16:59:53

Temat: Sposob na szparagi
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Jader wrote:

> No pewnie, ze same. :)
>
> Jader

Kiedys mi sie chcialo bawic i zrobilam taka przystawke, smakowo cos w
rodzaju quiche.
Wyscielilam wysmarowana forme keksowa platem ciasta francuskiego, tak,
zeby nie przepuszczalo po rogach.
Do 1/2 wysokosci formy ulozylam wzdluz surowe szparagi z odlamanymi
koncami.
To zalalam mieszanka: 3 jajka plus szklanka smietanki plus lyzeczka
pieprzu i soli, tak, zeby wypelnialo do 3/4 wysokosci formy.
Posypalam startym parmezanem, okolo 2 lyzki, i zapieklam w bardzo
goracym piecu na najnizszej polce, az noz wlozony w srodek wychodzil
czysty.
Mozna dodac pomiedzy szparagami pokruszony, usmazony boczek lub szynke
albo posiekana czerwona papryke.

Po ostudzeniu odwrocilam na deske. Przed podaniem pokroilam w plastry i
podgrzalam na talerzu w piecu, az byly gorace w dotyku. Plastry ciete w
poprzek pokazuja krazki szparagow i zolta mase pomiedzy. Bardzo
efektowne, mozna tez podac z jakims sosem i salata jako danie glowne.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: reminescencje poszparagowe :)
(none)
Re: prośba o przepis na chłodnik
Off Topic: Jest tu kto z Breslau?
golonka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »