| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-23 11:26:47
Temat: Re: Ajvar?;-)
Dzieki
--
Robert Rosłoń
Nihon Tai Jitsu
Użytkownik "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl> napisał w
wiadomości news:bn8deg$18l5$1@foka.aster.pl...
> Witam!
> to kwestia gustu i smaku.
> warzywa:
> cebula
> papryka (najlepiej kilka odmian )
> pomidory
> czosnek
> cukinia
> marchew
> seler
> pietruszka
> przyprawy
> wszystko b. drobno starte i uduszone na oliwie.
> Ja tak robiłam i smakowało.
> Teraz jest jeszcze sezon na warzywka.
> możesz go też zawekować.
>
> pozdrowionka.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-28 09:18:19
Temat: Re: Ajvar?asia wrote:
> kopuję przepis Herbatki, który wyprobowałam i bardzo byłam zadowolona z
> rezultatu
ja go wyprobowalam i nie wyszedl mi najlepszy. bylo czuc goryczke z
baklazanow...
cos zle zrobilam, albo zle baklazany kupilam.
nastepne eksperymenty dopiero za rok. zle wspomnienia musza sie zatrzec.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
Inicjatywa Empatia http://empatia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 21:49:17
Temat: Re: Ajvar? > ja go wyprobowalam i nie wyszedl mi najlepszy. bylo czuc goryczke z
> baklazanow...
> cos zle zrobilam, albo zle baklazany kupilam.
> nastepne eksperymenty dopiero za rok. zle wspomnienia musza sie zatrzec.
Nie patrzylam na przepis, ale czy wg. niego nalezy przed 'uzyciem'
baklazany pokroic w plastry, posolic i odstawic, az puszcza sok? Bo to im
bardzo dobrze robi.
pozdrawiam
Zofia Gebert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-29 09:26:54
Temat: Re: Ajvar?
Zofia Gebert:
> > ja go wyprobowalam i nie wyszedl mi najlepszy. bylo czuc goryczke z
>
>>baklazanow...
>>cos zle zrobilam, albo zle baklazany kupilam.
>>nastepne eksperymenty dopiero za rok. zle wspomnienia musza sie zatrzec.
>
> Nie patrzylam na przepis, ale czy wg. niego nalezy przed 'uzyciem'
> baklazany pokroic w plastry, posolic i odstawic, az puszcza sok? Bo to im
> bardzo dobrze robi.
zgadza się. Goryczka im też przechodzi.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-29 12:33:57
Temat: Re: Ajvar?Zofia Gebert wrote:
> Nie patrzylam na przepis, ale czy wg. niego nalezy przed 'uzyciem'
> baklazany pokroic w plastry, posolic i odstawic, az puszcza sok? Bo to im
> bardzo dobrze robi.
no ja wiem, ze sie tak robi. ten sposob nie raz sie tu na grupie przewinal.
ale o to chodzi, ze w przypadku tego przepisu jakos nie widzialam
mozliwosci zastosowania tego sposobu.
"Rozgrzej piec do 250 stopni i wloz do niego papryke i baklazany. trzymaj
je tam do czasu az skorka zwiotczeje i zrobi sie czarna" .... baklazany
musza tu byc w calosci. przynajmneij jak dla mnie....
najlepiej by bylo, gdyby herbatka sie tu wypowiedziala :)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
Inicjatywa Empatia http://empatia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |