Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ajvar?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ajvar?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-10-23 11:26:47

Temat: Re: Ajvar?
Od: "Robert Rosłoń" <r...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

;-)
Dzieki

--

Robert Rosłoń
Nihon Tai Jitsu
Użytkownik "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl> napisał w
wiadomości news:bn8deg$18l5$1@foka.aster.pl...
> Witam!
> to kwestia gustu i smaku.
> warzywa:
> cebula
> papryka (najlepiej kilka odmian )
> pomidory
> czosnek
> cukinia
> marchew
> seler
> pietruszka
> przyprawy
> wszystko b. drobno starte i uduszone na oliwie.
> Ja tak robiłam i smakowało.
> Teraz jest jeszcze sezon na warzywka.
> możesz go też zawekować.
>
> pozdrowionka.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-10-28 09:18:19

Temat: Re: Ajvar?
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> szukaj wiadomości tego autora

asia wrote:
> kopuję przepis Herbatki, który wyprobowałam i bardzo byłam zadowolona z
> rezultatu

ja go wyprobowalam i nie wyszedl mi najlepszy. bylo czuc goryczke z
baklazanow...
cos zle zrobilam, albo zle baklazany kupilam.
nastepne eksperymenty dopiero za rok. zle wspomnienia musza sie zatrzec.

pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
Inicjatywa Empatia http://empatia.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-28 21:49:17

Temat: Re: Ajvar?
Od: "Zofia Gebert" <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

> ja go wyprobowalam i nie wyszedl mi najlepszy. bylo czuc goryczke z
> baklazanow...
> cos zle zrobilam, albo zle baklazany kupilam.
> nastepne eksperymenty dopiero za rok. zle wspomnienia musza sie zatrzec.
Nie patrzylam na przepis, ale czy wg. niego nalezy przed 'uzyciem'
baklazany pokroic w plastry, posolic i odstawic, az puszcza sok? Bo to im
bardzo dobrze robi.

pozdrawiam
Zofia Gebert


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-29 09:26:54

Temat: Re: Ajvar?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora



Zofia Gebert:
> > ja go wyprobowalam i nie wyszedl mi najlepszy. bylo czuc goryczke z
>
>>baklazanow...
>>cos zle zrobilam, albo zle baklazany kupilam.
>>nastepne eksperymenty dopiero za rok. zle wspomnienia musza sie zatrzec.
>
> Nie patrzylam na przepis, ale czy wg. niego nalezy przed 'uzyciem'
> baklazany pokroic w plastry, posolic i odstawic, az puszcza sok? Bo to im
> bardzo dobrze robi.

zgadza się. Goryczka im też przechodzi.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-29 12:33:57

Temat: Re: Ajvar?
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zofia Gebert wrote:
> Nie patrzylam na przepis, ale czy wg. niego nalezy przed 'uzyciem'
> baklazany pokroic w plastry, posolic i odstawic, az puszcza sok? Bo to im
> bardzo dobrze robi.

no ja wiem, ze sie tak robi. ten sposob nie raz sie tu na grupie przewinal.
ale o to chodzi, ze w przypadku tego przepisu jakos nie widzialam
mozliwosci zastosowania tego sposobu.

"Rozgrzej piec do 250 stopni i wloz do niego papryke i baklazany. trzymaj
je tam do czasu az skorka zwiotczeje i zrobi sie czarna" .... baklazany
musza tu byc w calosci. przynajmneij jak dla mnie....

najlepiej by bylo, gdyby herbatka sie tu wypowiedziala :)

pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
Inicjatywa Empatia http://empatia.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Na tropach bloku
Przepis na tort mojj kuzynki - bardzo smaczny
sosy do sałatek
proszę o rad
Mixing Bowls

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »