| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-07 16:09:32
Temat: Akcent rybno-serowo-orzechowyPytałam wcześniej o rybkę z piekarnika, teraz przepis - wygląda na bardzo
ciekawy, mam nadzieję wypróbować go jutro, przy niedzieli :)))
asiek23 (o wiecznie pustym brzuszku)
SKŁADNIKI
1/2 kg mrożonych filetów rybnych
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki posiekanych orzechów pistacjowych
2 łyżki parmezanu
1 łyżka posiekanej pietruszki
3/4 łyżeczki musztardy
1/4 szklanki mleka
2 łyżki roztopionego masła lub margaryny
sól, pieprz
Podzielić rybę na porcje. Wymieszać bułkę tartą, 1/4 szklanki orzechów, ser,
pietruszkę, musztardę, sól i pieprz. Maczać rybę w mleku, a następnie w
przygotowanej panierce. Umieścić w posmarowanym tłuszczem naczyniu
żaroodpornym. Spryskać roztopionym masłem lub margaryną, posypać pozostałymi
orzechami. Zapiekać aż będzie gotowe :)))
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-07 16:22:18
Temat: Re: Akcent rybno-serowo-orzechowy> Podzielić rybę na porcje. Wymieszać bułkę tartą, 1/4 szklanki orzechów, ser,
> pietruszkę, musztardę, sól i pieprz. Maczać rybę w mleku, a następnie w
> przygotowanej panierce. Umieścić w posmarowanym tłuszczem naczyniu
> żaroodpornym. Spryskać roztopionym masłem lub margaryną, posypać pozostałymi
> orzechami. Zapiekać aż będzie gotowe :)))
No właśnie, czy ktoś ma pomysł na to jak długo zapiekać i w jakiej temperaturze?
asiek23 (o wiecznie pustym brzuszku)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-10 09:16:52
Temat: Re: Akcent rybno-serowo-orzechowyPrzepis ciekawy, ale czy nie obawiasz się, że bułka tarta w piekarnkiu
zbytnio się spiecze ? - orzeszki zresztą też.
Poza tym panierowanie mrożonych ryb może być ryzykowne - panierka w trakcie
pieczenia może się odkleić.
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |