Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Akcent rybno-serowo-orzechowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Akcent rybno-serowo-orzechowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-07 16:09:32

Temat: Akcent rybno-serowo-orzechowy
Od: <a...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pytałam wcześniej o rybkę z piekarnika, teraz przepis - wygląda na bardzo
ciekawy, mam nadzieję wypróbować go jutro, przy niedzieli :)))

asiek23 (o wiecznie pustym brzuszku)

SKŁADNIKI

1/2 kg mrożonych filetów rybnych
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki posiekanych orzechów pistacjowych
2 łyżki parmezanu
1 łyżka posiekanej pietruszki
3/4 łyżeczki musztardy
1/4 szklanki mleka
2 łyżki roztopionego masła lub margaryny
sól, pieprz

Podzielić rybę na porcje. Wymieszać bułkę tartą, 1/4 szklanki orzechów, ser,
pietruszkę, musztardę, sól i pieprz. Maczać rybę w mleku, a następnie w
przygotowanej panierce. Umieścić w posmarowanym tłuszczem naczyniu
żaroodpornym. Spryskać roztopionym masłem lub margaryną, posypać pozostałymi
orzechami. Zapiekać aż będzie gotowe :)))

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-07-07 16:22:18

Temat: Re: Akcent rybno-serowo-orzechowy
Od: <a...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Podzielić rybę na porcje. Wymieszać bułkę tartą, 1/4 szklanki orzechów, ser,
> pietruszkę, musztardę, sól i pieprz. Maczać rybę w mleku, a następnie w
> przygotowanej panierce. Umieścić w posmarowanym tłuszczem naczyniu
> żaroodpornym. Spryskać roztopionym masłem lub margaryną, posypać pozostałymi
> orzechami. Zapiekać aż będzie gotowe :)))


No właśnie, czy ktoś ma pomysł na to jak długo zapiekać i w jakiej temperaturze?

asiek23 (o wiecznie pustym brzuszku)

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-10 09:16:52

Temat: Re: Akcent rybno-serowo-orzechowy
Od: "Lilly was here" <M...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepis ciekawy, ale czy nie obawiasz się, że bułka tarta w piekarnkiu
zbytnio się spiecze ? - orzeszki zresztą też.
Poza tym panierowanie mrożonych ryb może być ryzykowne - panierka w trakcie
pieczenia może się odkleić.


--
Lilly was here


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Syrop klonowy - muffins
RFD: pl.rec.robotki-reczne (do 3 razy sztuka)
Co z prawdziwkow?
piers w marynacie
Ciasteczka Niebianskie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »