| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-31 13:04:24
Temat: Re: Ale pasztet!
Ulka napisał(a):
> > Nie. A masza jakiś sensowny przepis (co by nie było straszliwie drogie i
> > pracochłonne, bo ostatnio cierpię na niedobór czasu na skomplikowane
> > pichconka)?
> Pasztet z ryby
> 60 dag ryby /filety/,
> <...> :-) Ulka
>
No, proszę, o rybce mowa, a rybka tuż!
Ulko, dziękujemy bardzo - ale mam pytanie, co to jest kk grupa?
No, bo gdyby to była ck grupa, to bym wiedziała...
Joanna Sereinig (stare austriackie nazwisko)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-31 15:46:51
Temat: Re: Ale pasztet!Ostry, a mógłby być przepis na rybną terynkę ? (znaczy terrine to się chyba
fachowo nazywa) - to jest coś ala pasztet (b. delikatny w smaku) - mam
gdzieś taki odlotowy przepis - ale jest taki bardziej odświętny, więc
jeszcze nie miałam okazji wypróbować - z czytania wynika , że będzie mniam
(masa rybno-coś tam naokoło a w środku kawałki łososia-chyba owinięte
szpinakiem, o ile dobrze pamietam) - napisz, jeśli jesteś zainteresowany -
to znajdę przepis i szybciutko wklepię na grupę.
Herbatka
ostry wrote in message <8c1kti$ifm$1@flis.man.torun.pl>...
>No dobra, a próbowałaś może zrobić coś ala pasztet z ryb ??? Chodzi za mną
>ostatnio i tak się zastanawiam..............
>
>--
>IL PSS - OS3 - 28752610
>"Widziałem kapitana i Czarnego Psa....., więc zdawało mi się, że wiem, jak
>powinien wyglądać pirat.
>Według mego zdania, korsarz musiał być istotą zupełnie odmienną od tego
>schludnego i dobrodusznego oberżysty"
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 16:21:36
Temat: Re: Ale pasztet!Herbatka <b...@d...com.pl> zapytała:
> Ostry, a mógłby być przepis na rybną terynkę ?
ja nie jestem Ostry, ostra tez nie, ale jestem, Herbatko, zainteresowana:))
hmmm
(łakomczuszka na diecie)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-01 11:37:30
Temat: Re: Ale pasztet!
Herbatka napisał(a) w wiadomości: ...
>Ostry, a mógłby być przepis na rybną terynkę ? (znaczy terrine to się chyba
>fachowo nazywa) - to jest coś ala pasztet (b. delikatny w smaku) - mam
>gdzieś taki odlotowy przepis - ale jest taki bardziej odświętny, więc
>jeszcze nie miałam okazji wypróbować - z czytania wynika , że będzie mniam
>(masa rybno-coś tam naokoło a w środku kawałki łososia-chyba owinięte
>szpinakiem, o ile dobrze pamietam) - napisz, jeśli jesteś zainteresowany -
>to znajdę przepis i szybciutko wklepię na grupę.
>Herbatka
Jejuuuuuuuu ja to przecież kiedyś jadłam, pożądam przepisu!!!!!
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-02 13:49:47
Temat: Re: Ale pasztet!Ja mam ze cztery, to nie jest dokładnie to o co mi chodzi, ale jak masz to
dawaj - wypróbuję :)
--
IL PSS - OS3 - 28752610
"Widziałem kapitana i Czarnego Psa....., więc zdawało mi się, że wiem, jak
powinien wyglądać pirat.
Według mego zdania, korsarz musiał być istotą zupełnie odmienną od tego
schludnego i dobrodusznego oberżysty"
Użytkownik "Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał w wiadomości
news:LL3F4.20709$a01.451230@news.tpnet.pl...
> Ostry, a mógłby być przepis na rybną terynkę ? (znaczy terrine to się
chyba
> fachowo nazywa) - to jest coś ala pasztet (b. delikatny w smaku) - mam
> gdzieś taki odlotowy przepis - ale jest taki bardziej odświętny, więc
> jeszcze nie miałam okazji wypróbować - z czytania wynika , że będzie mniam
> (masa rybno-coś tam naokoło a w środku kawałki łososia-chyba owinięte
> szpinakiem, o ile dobrze pamietam) - napisz, jeśli jesteś zainteresowany -
> to znajdę przepis i szybciutko wklepię na grupę.
> Herbatka
> ostry wrote in message <8c1kti$ifm$1@flis.man.torun.pl>...
> >No dobra, a próbowałaś może zrobić coś ala pasztet z ryb ??? Chodzi za
mną
> >ostatnio i tak się zastanawiam..............
> >
> >--
> >IL PSS - OS3 - 28752610
> >"Widziałem kapitana i Czarnego Psa....., więc zdawało mi się, że wiem,
jak
> >powinien wyglądać pirat.
> >Według mego zdania, korsarz musiał być istotą zupełnie odmienną od tego
> >schludnego i dobrodusznego oberżysty"
> >
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-08 19:53:20
Temat: Re: Ale pasztet!Joanna Sereinig wrote:
> ostry napisał(a):
>
> > No dobra, a próbowałaś może zrobić coś ala pasztet z ryb ??? Chodzi za mną
> > ostatnio i tak się zastanawiam..............
> >
>
> Nie. A masza jakiś sensowny przepis (co by nie było straszliwie drogie i
> pracochłonne, bo ostatnio cierpię na niedobór czasu na skomplikowane
> pichconka)?
o, tak a'propos ryb, to przypomnialo mi sie proste jedzonko, doskonale na
sniadanie :)
twarog, sledz w oleju z puszki albo ryba wedzona (np makrela) + troche
oleju, cebula drobno pokrojona, sol, pieprz, smietana. Pomieszac, odstawic
aby 'przeszlo', podawac z chlebem z maslem :) Mniam, w dziecinstwie sie
zazeralem :))))
--
misiek
*** IRC: nbrasil ICQ UIN: 3620591 | Michal R. Hoffmann ***
*** <mailto:misiek@knm.org.pl> | PO Box 41 ***
*** http://www.kki.net.pl/mis | 71-119 Szczecin 35 ***
*** -= member of: KNM, ZUKiH, HCKU =- | POLAND ***
----------- Money sometimes oils the wheel of justice -------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-09 18:27:26
Temat: awanturka
Michal R. Hoffmann wrote:
> twarog, sledz w oleju z puszki albo ryba wedzona (np makrela) + troche
> oleju, cebula drobno pokrojona, sol, pieprz, smietana. Pomieszac, odstawic
> aby 'przeszlo', podawac z chlebem z maslem :) Mniam, w dziecinstwie sie
> zazeralem :))))
Czy to jest tzw. awanturka? Tylko klasyczna jest z ryba i bryndza, bez
smietany. I tez znakomita. Drzewiej to byly kombinacje :-)))))
Pozdrowienia
Ula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |