« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-06-11 05:33:49
Temat: BARSZCZ...... biały na zakwasie ogórkowym, prosty i smakowity, szybki w przyrządzeniu:
Zagotować wodę, dodać odpowiednią ilość kwasu ogórkowego, podbić mąką i
śmietaną w/g swej woli, dodac dużo siekanego koperku i trochę siekanej
pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi przyrumienioną cebulką.
Może być ze skwarkami ze słoninki czy surowego lub wędzonego boczku. Sam
barszcz można ugotować na wywarze spod ozorków, białej kiełbasy czy na
rosole z gotowanych kiszek pasztetowych, lub boczku. Jako zakwasu można użyć
serwatki, maślanki, kwaśnego mleka. W takim przypadku solimy na końcu - aby
białka nie pościnały się - pogarszając jakość barszczu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-06-11 09:38:15
Temat: Re: BARSZCZ...Panslavista pisze:
> ... biały na zakwasie ogórkowym, prosty i smakowity, szybki w przyrządzeniu:
>
> Zagotować wodę, dodać odpowiednią ilość kwasu ogórkowego, podbić mąką i
> śmietaną w/g swej woli, dodac dużo siekanego koperku i trochę siekanej
> pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi przyrumienioną cebulką.
> Może być ze skwarkami ze słoninki czy surowego lub wędzonego boczku. Sam
> barszcz można ugotować na wywarze spod ozorków, białej kiełbasy czy na
> rosole z gotowanych kiszek pasztetowych, lub boczku. Jako zakwasu można użyć
> serwatki, maślanki, kwaśnego mleka. W takim przypadku solimy na końcu - aby
> białka nie pościnały się - pogarszając jakość barszczu.
>
>
nie jadłem, koszerne?
--
! POSŁUSZEŃSTVVÓ !
! ÓÓÓ ! VV.VV. !
---
józnet jest nasz
! APD ! ÓÓÓ !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-06-11 10:12:04
Temat: Re: BARSZCZ...
Użytkownik "Diabełson" <h...@s...org> napisał w wiadomości
news:4a30d147$0$12268$ae266db1@fe1.newsfeeds.com...
> nie jadłem, koszerne?
Chuj twój oberżnięty mnie to obchodzi, parchu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-06-11 10:50:15
Temat: Re: BARSZCZ...Panslavista pisze:
> Użytkownik "Diabełson" <h...@s...org> napisał w wiadomości
> news:4a30d147$0$12268$ae266db1@fe1.newsfeeds.com...
>
>> nie jadłem, koszerne?
>
> Chuj twój oberżnięty mnie to obchodzi, parchu.
>
>
ty masz takiego huja jak twoja matka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-06-11 11:03:12
Temat: Re: BARSZCZ...Panslavista pisze:
> ... biały na zakwasie ogórkowym, prosty i smakowity, szybki w przyrządzeniu:
>
> Zagotować wodę, dodać odpowiednią ilość kwasu ogórkowego, podbić mąką i
> śmietaną w/g swej woli, dodac dużo siekanego koperku i trochę siekanej
> pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi przyrumienioną cebulką.
> Może być ze skwarkami ze słoninki czy surowego lub wędzonego boczku. Sam
> barszcz można ugotować na wywarze spod ozorków, białej kiełbasy czy na
> rosole z gotowanych kiszek pasztetowych, lub boczku. Jako zakwasu można użyć
> serwatki, maślanki, kwaśnego mleka. W takim przypadku solimy na końcu - aby
> białka nie pościnały się - pogarszając jakość barszczu.
>
>
gówno nie barszcz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-06-11 17:48:24
Temat: Re: BARSZCZ...Użytkownik Panslavista napisał:
> Użytkownik "Diabełson" <h...@s...org> napisał w wiadomości
> news:4a30d147$0$12268$ae266db1@fe1.newsfeeds.com...
>
>> nie jadłem, koszerne?
>
> Chuj twój oberżnięty mnie to obchodzi, parchu.
>
>
pansravista słyszałem ze masz fajny zegarek, twój tatełe na łożó
śmierdzi ci sprzedał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |