Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia BARSZCZ...

Grupy

Szukaj w grupach

 

BARSZCZ...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-06-11 05:33:49

Temat: BARSZCZ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

... biały na zakwasie ogórkowym, prosty i smakowity, szybki w przyrządzeniu:

Zagotować wodę, dodać odpowiednią ilość kwasu ogórkowego, podbić mąką i
śmietaną w/g swej woli, dodac dużo siekanego koperku i trochę siekanej
pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi przyrumienioną cebulką.
Może być ze skwarkami ze słoninki czy surowego lub wędzonego boczku. Sam
barszcz można ugotować na wywarze spod ozorków, białej kiełbasy czy na
rosole z gotowanych kiszek pasztetowych, lub boczku. Jako zakwasu można użyć
serwatki, maślanki, kwaśnego mleka. W takim przypadku solimy na końcu - aby
białka nie pościnały się - pogarszając jakość barszczu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-06-11 09:38:15

Temat: Re: BARSZCZ...
Od: Diabełson <h...@s...org> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:
> ... biały na zakwasie ogórkowym, prosty i smakowity, szybki w przyrządzeniu:
>
> Zagotować wodę, dodać odpowiednią ilość kwasu ogórkowego, podbić mąką i
> śmietaną w/g swej woli, dodac dużo siekanego koperku i trochę siekanej
> pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi przyrumienioną cebulką.
> Może być ze skwarkami ze słoninki czy surowego lub wędzonego boczku. Sam
> barszcz można ugotować na wywarze spod ozorków, białej kiełbasy czy na
> rosole z gotowanych kiszek pasztetowych, lub boczku. Jako zakwasu można użyć
> serwatki, maślanki, kwaśnego mleka. W takim przypadku solimy na końcu - aby
> białka nie pościnały się - pogarszając jakość barszczu.
>
>

nie jadłem, koszerne?

--
! POSŁUSZEŃSTVVÓ !
! ÓÓÓ ! VV.VV. !



















































































---
józnet jest nasz
! APD ! ÓÓÓ !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2009-06-11 10:12:04

Temat: Re: BARSZCZ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Diabełson" <h...@s...org> napisał w wiadomości
news:4a30d147$0$12268$ae266db1@fe1.newsfeeds.com...

> nie jadłem, koszerne?

Chuj twój oberżnięty mnie to obchodzi, parchu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2009-06-11 10:50:15

Temat: Re: BARSZCZ...
Od: "r...@p...onet.pl" <k...@n...test.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:
> Użytkownik "Diabełson" <h...@s...org> napisał w wiadomości
> news:4a30d147$0$12268$ae266db1@fe1.newsfeeds.com...
>
>> nie jadłem, koszerne?
>
> Chuj twój oberżnięty mnie to obchodzi, parchu.
>
>
ty masz takiego huja jak twoja matka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2009-06-11 11:03:12

Temat: Re: BARSZCZ...
Od: Znane Żydowske Kucharze <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:
> ... biały na zakwasie ogórkowym, prosty i smakowity, szybki w przyrządzeniu:
>
> Zagotować wodę, dodać odpowiednią ilość kwasu ogórkowego, podbić mąką i
> śmietaną w/g swej woli, dodac dużo siekanego koperku i trochę siekanej
> pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi przyrumienioną cebulką.
> Może być ze skwarkami ze słoninki czy surowego lub wędzonego boczku. Sam
> barszcz można ugotować na wywarze spod ozorków, białej kiełbasy czy na
> rosole z gotowanych kiszek pasztetowych, lub boczku. Jako zakwasu można użyć
> serwatki, maślanki, kwaśnego mleka. W takim przypadku solimy na końcu - aby
> białka nie pościnały się - pogarszając jakość barszczu.
>
>
gówno nie barszcz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2009-06-11 17:48:24

Temat: Re: BARSZCZ...
Od: Wielkie Filozofe Współczesne <1...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Panslavista napisał:
> Użytkownik "Diabełson" <h...@s...org> napisał w wiadomości
> news:4a30d147$0$12268$ae266db1@fe1.newsfeeds.com...
>
>> nie jadłem, koszerne?
>
> Chuj twój oberżnięty mnie to obchodzi, parchu.
>
>
pansravista słyszałem ze masz fajny zegarek, twój tatełe na łożó
śmierdzi ci sprzedał

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

cholesterol a Wasze przepisy
Czekolada
Re: MALE CZARNRE, CZYLI...
białe żółtko
ZIELON Y BUKIET

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »