« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-14 21:31:00
Temat: Blender - pytanie do praktykówPróbowałem na pl.rec.kuchnia, ale bez skutku, moze tutaj się
znajdzie jakas pomocna dusza :-)
Czy blender (np. popularny obecnie model Brauna, przypadkowa
aukcja:
http://www.allegro.pl/item221958885.html) potrafi posiekać "na
grubo"? Tak, żeby otrzymana masa przypominała nie półpłynną
paciaję, tylko coś gruboziarnistego, składającego się w znacznej
części z grudek produktu pierwotnego?
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-15 07:46:32
Temat: Re: Blender - pytanie do praktykówJarek P. napisał(a):
> Próbowałem na pl.rec.kuchnia, ale bez skutku, moze tutaj się znajdzie
> jakas pomocna dusza :-)
>
> Czy blender (np. popularny obecnie model Brauna, przypadkowa aukcja:
> http://www.allegro.pl/item221958885.html) potrafi posiekać "na grubo"?
> Tak, żeby otrzymana masa przypominała nie półpłynną paciaję, tylko coś
> gruboziarnistego, składającego się w znacznej części z grudek produktu
> pierwotnego?
>
> J.
potrafi. ja mam takiego tylko ze stalowa nozka. zmniejszasz obroty i
masz posiekane grubiej. ja pierwszy raz salatke zrobilam opcja "turbo" -
wyszedl krem salatkowy :D
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-16 07:30:59
Temat: Re: Blender - pytanie do praktykówJarek P. napisał(a):
> Czy blender (np. popularny obecnie model Brauna, przypadkowa aukcja:
> http://www.allegro.pl/item221958885.html) potrafi posiekać "na grubo"?
> Tak, żeby otrzymana masa przypominała nie półpłynną paciaję, tylko coś
> gruboziarnistego, składającego się w znacznej części z grudek produktu
> pierwotnego?
>
On zdaje sie ma regulacje obrotow, wiec osieka bez problemu.
A przynajmniej moj podobny Moulinex sieka.
--
m.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-08-16 18:42:28
Temat: Re: Blender - pytanie do praktyków
Użytkownik "magia" <m...@w...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:fa0ufn$r8e$1@inews.gazeta.pl...
> On zdaje sie ma regulacje obrotow, wiec osieka bez problemu.
Regulację ma chyba tylko ten droższy model. Nic, przynajmniej wiem, że warto
go kupić, dzięki.
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-08-17 12:32:38
Temat: Re: Blender - pytanie do praktyków
Użytkownik "Jarek P." <jarek[kropka]p@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:f9t6uo$jjf$1@node1.news.atman.pl...
> Próbowałem na pl.rec.kuchnia, ale bez skutku, moze tutaj się
> znajdzie jakas pomocna dusza :-)
>
> Czy blender (np. popularny obecnie model Brauna, przypadkowa
> aukcja:
> http://www.allegro.pl/item221958885.html) potrafi posiekać "na
> grubo"? Tak, żeby otrzymana masa przypominała nie półpłynną
> paciaję, tylko coś gruboziarnistego, składającego się w znacznej
> części z grudek produktu pierwotnego?
>
Ja mam Philipsa Cucinę, dużo prostszy model, bez regulacji obrotów. Stopień
posiekania zależy od czasu działania - zwykle są to pojedyncze sekundy.
Pozdrawiam,
Druid29
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |