Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Blok - adres producenta

Grupy

Szukaj w grupach

 

Blok - adres producenta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-26 15:22:53

Temat: Blok - adres producenta
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Obiecywałam jakiś czas temu, że podam adres producenta smaczniejszego bloku,
oto on:

Zakłady Cukiernicze Stans
ul. Stalowa 73, Warszawa
tel. 022 619 39 57.

Cena za kilogram w sklepie: 13,40.


--
KingAM

"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-26 17:39:30

Temat: Odp: Blok - adres producenta
Od: "Janek" <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

| Zakłady Cukiernicze Stans
| ul. Stalowa 73, Warszawa
| tel. 022 619 39 57.
|
| Cena za kilogram w sklepie: 13,40.
|
|
| --
| KingAM

Moze jakis szpieg przemyslowy poda na grupie technologie pod ten konkretny
blok ???


--
Pozdrawiam
Jan M


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-26 18:11:26

Temat: Re: Blok - adres producenta
Od: "brow\(J\)arek" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Janek" <j...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bq2od9$1d3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Moze jakis szpieg przemyslowy poda na grupie technologie pod ten konkretny
> blok ???

Ostatnio parę razy "walczyłem" z blokiem (nie mylić z "za blokiem") i
dochodzę do wniosku, że z herbatnikami to coś nie teges...

Ten, który ja pamiętam to raczej taki był kruchawy. Jak znam życie i "tamte"
czasy to pewno wrzucano do tego bloku wszystkie okruchy z podłogi... pytanie
czy były to okruchy herbatników.

Ja zastanawiam się nad pokruszonymi waflami/andrutami (tylko tymi
grubszymi) - może wyjdzie tak jak trzeba.

--
brow(J)arek pozdrawia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-26 19:58:38

Temat: Re: Blok - adres producenta
Od: zGosiula <z...@n...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

brow(J)arek wrote:
>
> Ja zastanawiam się nad pokruszonymi waflami/andrutami (tylko tymi
> grubszymi) - może wyjdzie tak jak trzeba.

No to ja ostatnio takie pokruszyłam i wrzuciłam. I jeszcze dałam
biszkopty. Wyszedł twardy ale to nie to samo ;-).

--
Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 06:29:54

Temat: Re: Blok - adres producenta
Od: "Gazeta" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "brow(J)arek" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bq2rlr$qt$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Janek" <j...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:bq2od9$1d3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Moze jakis szpieg przemyslowy poda na grupie technologie pod ten
konkretny
> > blok ???
>
> Ostatnio parę razy "walczyłem" z blokiem (nie mylić z "za blokiem") i
> dochodzę do wniosku, że z herbatnikami to coś nie teges...
>
> Ten, który ja pamiętam to raczej taki był kruchawy. Jak znam życie i
"tamte"
> czasy to pewno wrzucano do tego bloku wszystkie okruchy z podłogi...
pytanie
> czy były to okruchy herbatników.
>
> Ja zastanawiam się nad pokruszonymi waflami/andrutami (tylko tymi
> grubszymi) - może wyjdzie tak jak trzeba.
>
> --
> brow(J)arek pozdrawia
>

Ja przepis na blok dostałam od koleżanki Asi, mam nadzieję, że nie będzie
miał nic przeciwko temu że podam go na forum :)

1 masło (może być dobra margaryna)
1 szklanka cukru (ja osobiście daję 3/4, a jak dodaję słodkie bakalie to
jeszcze mniej)
3 łyżki kakao
8 łyżek mleka
To wszystko razem rozpuścić, ale nie zagotować. Troszkę ostudzić. Po
ostudzeniu dodać:
2 szklanki mleka w proszku (pełne nie granulowane, chociaż robiłam też z
granulowanego i wyszło trochę z grudkami)
2 opakowania herbatników (16 sztuk "petitków) pokruszonych
bakalie (najlepiej różne rodzaje orzechów, ponieważ suszone owoce są bardzo
słodkie, ale jak kto lubi)
Wszystko razem wymieszać i wylać na keksówkę wyłożoną folią aluminiową i do
lodówki.

Pozdrawiam Renata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 06:54:43

Temat: Re: Blok - adres producenta
Od: "Janusz" <j...@a...net.pl.nospam.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> wrote
> Obiecywałam jakiś czas temu, że podam adres producenta smaczniejszego
bloku,
> oto on:

Dziekuje slicznie i pozdrawiam,
Zobacze czy uda sie cos takiego w Gliwicach kupic:)

Janusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 08:45:41

Temat: Re: Blok - adres producenta
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ostatnio parę razy "walczyłem" z blokiem (nie mylić z "za blokiem") i
> dochodzę do wniosku, że z herbatnikami to coś nie teges...
>
> Ten, który ja pamiętam to raczej taki był kruchawy. Jak znam życie i
"tamte"
> czasy to pewno wrzucano do tego bloku wszystkie okruchy z podłogi...
pytanie
> czy były to okruchy herbatników.
>
> Ja zastanawiam się nad pokruszonymi waflami/andrutami (tylko tymi
> grubszymi) - może wyjdzie tak jak trzeba.
>
W tym bloku nie ma herbatników. Są wafle pokruszone i chyba dzięki temu
uzyskuje się tą chrupkość.
A w tym gorszym był ryż dmuchany (podawalam kiedyś jeszcze jeden namiar,
własnie na ten gorszy blok:)


--
KingAM

"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 18:21:38

Temat: Re: Blok - adres producenta
Od: "brow\(J\)arek" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:bq4djm$9mi$1@opal.futuro.pl...

> W tym bloku nie ma herbatników. Są wafle pokruszone i chyba dzięki temu
> uzyskuje się tą chrupkość.

Ha, ja to mam intuicję w gębie :)))))

--
brow(J)arek pozdrawia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-28 10:02:09

Temat: Re: Blok - adres producenta
Od: "Janusz" <j...@a...net.pl.nospam.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> wrote
> Zakłady Cukiernicze Stans
> ul. Stalowa 73, Warszawa
> tel. 022 619 39 57.

Jestes pewna telefonu? Ddzwonilem tam i jakas pani w prywatnym mieszkaniu
sie odezwala :(

Pozdrawiam,
Janusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-28 10:58:57

Temat: Re: Blok - adres producenta
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Zakłady Cukiernicze Stans
> > ul. Stalowa 73, Warszawa
> > tel. 022 619 39 57.
>
> Jestes pewna telefonu? Ddzwonilem tam i jakas pani w prywatnym mieszkaniu
> sie odezwala :(
>
Przepraszam!
Spisywałam z pieczątki i pewnie ostatnia cyfra się rozmawiała, sprawdziłam:
022 619 39 51

Link do panoramy firm:
http://tinyurl.com/wvb4


--
KingAM

"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pasta z bialego sera i wedzinej ryby ???
szpinak - potrzebuje rady ;)
torcik
co poza pierniczkami na choinkę?
Sztuczny miodek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »