| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-26 15:22:53
Temat: Blok - adres producentaObiecywałam jakiś czas temu, że podam adres producenta smaczniejszego bloku,
oto on:
Zakłady Cukiernicze Stans
ul. Stalowa 73, Warszawa
tel. 022 619 39 57.
Cena za kilogram w sklepie: 13,40.
--
KingAM
"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-26 17:39:30
Temat: Odp: Blok - adres producenta| Zakłady Cukiernicze Stans
| ul. Stalowa 73, Warszawa
| tel. 022 619 39 57.
|
| Cena za kilogram w sklepie: 13,40.
|
|
| --
| KingAM
Moze jakis szpieg przemyslowy poda na grupie technologie pod ten konkretny
blok ???
--
Pozdrawiam
Jan M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-26 18:11:26
Temat: Re: Blok - adres producenta
Użytkownik "Janek" <j...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bq2od9$1d3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Moze jakis szpieg przemyslowy poda na grupie technologie pod ten konkretny
> blok ???
Ostatnio parę razy "walczyłem" z blokiem (nie mylić z "za blokiem") i
dochodzę do wniosku, że z herbatnikami to coś nie teges...
Ten, który ja pamiętam to raczej taki był kruchawy. Jak znam życie i "tamte"
czasy to pewno wrzucano do tego bloku wszystkie okruchy z podłogi... pytanie
czy były to okruchy herbatników.
Ja zastanawiam się nad pokruszonymi waflami/andrutami (tylko tymi
grubszymi) - może wyjdzie tak jak trzeba.
--
brow(J)arek pozdrawia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-26 19:58:38
Temat: Re: Blok - adres producentabrow(J)arek wrote:
>
> Ja zastanawiam się nad pokruszonymi waflami/andrutami (tylko tymi
> grubszymi) - może wyjdzie tak jak trzeba.
No to ja ostatnio takie pokruszyłam i wrzuciłam. I jeszcze dałam
biszkopty. Wyszedł twardy ale to nie to samo ;-).
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-27 06:29:54
Temat: Re: Blok - adres producenta
Użytkownik "brow(J)arek" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bq2rlr$qt$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Janek" <j...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:bq2od9$1d3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Moze jakis szpieg przemyslowy poda na grupie technologie pod ten
konkretny
> > blok ???
>
> Ostatnio parę razy "walczyłem" z blokiem (nie mylić z "za blokiem") i
> dochodzę do wniosku, że z herbatnikami to coś nie teges...
>
> Ten, który ja pamiętam to raczej taki był kruchawy. Jak znam życie i
"tamte"
> czasy to pewno wrzucano do tego bloku wszystkie okruchy z podłogi...
pytanie
> czy były to okruchy herbatników.
>
> Ja zastanawiam się nad pokruszonymi waflami/andrutami (tylko tymi
> grubszymi) - może wyjdzie tak jak trzeba.
>
> --
> brow(J)arek pozdrawia
>
Ja przepis na blok dostałam od koleżanki Asi, mam nadzieję, że nie będzie
miał nic przeciwko temu że podam go na forum :)
1 masło (może być dobra margaryna)
1 szklanka cukru (ja osobiście daję 3/4, a jak dodaję słodkie bakalie to
jeszcze mniej)
3 łyżki kakao
8 łyżek mleka
To wszystko razem rozpuścić, ale nie zagotować. Troszkę ostudzić. Po
ostudzeniu dodać:
2 szklanki mleka w proszku (pełne nie granulowane, chociaż robiłam też z
granulowanego i wyszło trochę z grudkami)
2 opakowania herbatników (16 sztuk "petitków) pokruszonych
bakalie (najlepiej różne rodzaje orzechów, ponieważ suszone owoce są bardzo
słodkie, ale jak kto lubi)
Wszystko razem wymieszać i wylać na keksówkę wyłożoną folią aluminiową i do
lodówki.
Pozdrawiam Renata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-27 06:54:43
Temat: Re: Blok - adres producenta"Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> wrote
> Obiecywałam jakiś czas temu, że podam adres producenta smaczniejszego
bloku,
> oto on:
Dziekuje slicznie i pozdrawiam,
Zobacze czy uda sie cos takiego w Gliwicach kupic:)
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-27 08:45:41
Temat: Re: Blok - adres producenta> Ostatnio parę razy "walczyłem" z blokiem (nie mylić z "za blokiem") i
> dochodzę do wniosku, że z herbatnikami to coś nie teges...
>
> Ten, który ja pamiętam to raczej taki był kruchawy. Jak znam życie i
"tamte"
> czasy to pewno wrzucano do tego bloku wszystkie okruchy z podłogi...
pytanie
> czy były to okruchy herbatników.
>
> Ja zastanawiam się nad pokruszonymi waflami/andrutami (tylko tymi
> grubszymi) - może wyjdzie tak jak trzeba.
>
W tym bloku nie ma herbatników. Są wafle pokruszone i chyba dzięki temu
uzyskuje się tą chrupkość.
A w tym gorszym był ryż dmuchany (podawalam kiedyś jeszcze jeden namiar,
własnie na ten gorszy blok:)
--
KingAM
"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-27 18:21:38
Temat: Re: Blok - adres producenta
Użytkownik "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:bq4djm$9mi$1@opal.futuro.pl...
> W tym bloku nie ma herbatników. Są wafle pokruszone i chyba dzięki temu
> uzyskuje się tą chrupkość.
Ha, ja to mam intuicję w gębie :)))))
--
brow(J)arek pozdrawia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-28 10:02:09
Temat: Re: Blok - adres producenta"Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> wrote
> Zakłady Cukiernicze Stans
> ul. Stalowa 73, Warszawa
> tel. 022 619 39 57.
Jestes pewna telefonu? Ddzwonilem tam i jakas pani w prywatnym mieszkaniu
sie odezwala :(
Pozdrawiam,
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-28 10:58:57
Temat: Re: Blok - adres producenta> > Zakłady Cukiernicze Stans
> > ul. Stalowa 73, Warszawa
> > tel. 022 619 39 57.
>
> Jestes pewna telefonu? Ddzwonilem tam i jakas pani w prywatnym mieszkaniu
> sie odezwala :(
>
Przepraszam!
Spisywałam z pieczątki i pewnie ostatnia cyfra się rozmawiała, sprawdziłam:
022 619 39 51
Link do panoramy firm:
http://tinyurl.com/wvb4
--
KingAM
"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |