| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-17 21:29:09
Temat: Boczniaki raz jeszczeCzy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??
Ja myslalam zeby je udusic mniej wiecej tak jak kazde inne gryzby
tylko nie mam pojecia co z tego wyjdzie.
--
Catalina
icq # 54287160
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-18 01:49:29
Temat: Re: Boczniaki raz jeszczeOn Fri, 17 Jan 2003 22:29:09 +0100, Catalina <c...@p...net>
wrote:
>Czy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
>boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??
ja robilam, duszone w smietanie,z koperkiem. PYCHA!
wiecej nie opowiem, bo jestem na diecie :(
pozdrowienia,
kamila
--
It isn't pollution that's harming the environment.
It's the impurities in our air and water that are doing it.
George W. Bush
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-18 09:08:46
Temat: Re: Boczniaki raz jeszcze
Uzytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisal w wiadomosci
news:9mpg2vgqrat4vvu7secrrvfrl8jkd3k9on@4ax.com...
> Czy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
> boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??
> Ja myslalam zeby je udusic mniej wiecej tak jak kazde inne gryzby
> tylko nie mam pojecia co z tego wyjdzie.
>
> --
> Catalina
> icq # 54287160
>
Ja robie boczniaki duszone z porami. A petem dodaje je do makaronu typu
piorka (penne rigate) , mieszam z kozim twarogiem posypuje parmezanem i
natka pietruszki, orgazm kulinarny
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-18 10:20:11
Temat: Re: BOCZNIAKI W ŚMIETANIE (P)
Co do boczniaków w smietanie to jestem za, a nawet przeciw, zresztą oceń
sama, ja mam taki przepis, niam:
Składniki:
60 dag boczniaków, 3\4 szklanki śmietany, 50 g masła, 3 dag maki, 1 cebula,
szczypta zmielonej gałki muszkatołowej, sól
Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę
muszkatołową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 minut.
Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Można podawać
z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.
Akulka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-18 11:21:54
Temat: Re: Boczniaki raz jeszczeCatalina wrote:
> Czy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
> boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??
>
Ja robiłam coś w rodzaju "flaczków". Czyli pokrojone na wąskie paski
dusiłam z startą marchewką, cebulką i przyprawami. Ale nie pamiętam już,
czy dodawałam śmietanę.
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-18 14:43:41
Temat: Re: Boczniaki raz jeszcze
Uzytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisal w wiadomosci
news:9mpg2vgqrat4vvu7secrrvfrl8jkd3k9on@4ax.com...
> Czy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
> boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??
> Ja myslalam zeby je udusic mniej wiecej tak jak kazde inne gryzby
> tylko nie mam pojecia co z tego wyjdzie.
>
Duszone jak duszone, ale zupa z boczniakow przyprawiona a'la flaki, mmm...
Pozdrawiam, Agata N.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-18 21:13:18
Temat: Re: BOCZNIAKI W ŚMIETANIE (P)From: "Akulka " <s...@N...gazeta.pl>
Co do boczniaków w smietanie to jestem za, a nawet przeciw, zresztą oceń
sama, ja mam taki przepis, niam:
Składniki:
60 dag boczniaków, 3\4 szklanki śmietany, 50 g masła, 3 dag maki, 1 cebula,
szczypta zmielonej gałki muszkatołowej, sól
Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę
muszkatołową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 minut.
Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Można podawać
z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.
Akulka
+++++++++++++
25 minut duszenia?
Po co?
Przeciez wystarczy 5 minut...
Bardzo jestem ciekawa, dlaczego 25 minut musimy dusic!
Barbara
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.443 / Virus Database: 248 - Release Date: 2003.01.10
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-21 19:20:57
Temat: Re: Boczniaki raz jeszczeJa zrobilam zapiekanke:
surowe ziemniaki pokrojone w plastry i posypane vegeta oraz innymi
przyprawami w/g gustu (ja dalam lubczyk ,papryke i pieprz). W naczyniu do
zapiekania ukladalam warstwami: ziemniaki, boczniaki, cebula w plastry,
zakonczylam ziemniakami i polalam maselkiem, a na wierzch serek
tarty...............pyyychaaaaa, polecam
Pozzdrawiam Mandragorax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |