Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Boczniaki raz jeszcze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Boczniaki raz jeszcze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-17 21:29:09

Temat: Boczniaki raz jeszcze
Od: Catalina <c...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??
Ja myslalam zeby je udusic mniej wiecej tak jak kazde inne gryzby
tylko nie mam pojecia co z tego wyjdzie.

--
Catalina
icq # 54287160

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-18 01:49:29

Temat: Re: Boczniaki raz jeszcze
Od: kamila slawinska <k...@a...for.it> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 17 Jan 2003 22:29:09 +0100, Catalina <c...@p...net>
wrote:

>Czy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
>boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??


ja robilam, duszone w smietanie,z koperkiem. PYCHA!
wiecej nie opowiem, bo jestem na diecie :(

pozdrowienia,
kamila
--
It isn't pollution that's harming the environment.
It's the impurities in our air and water that are doing it.
George W. Bush

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-18 09:08:46

Temat: Re: Boczniaki raz jeszcze
Od: "Czarek Gmyz" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisal w wiadomosci
news:9mpg2vgqrat4vvu7secrrvfrl8jkd3k9on@4ax.com...
> Czy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
> boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??
> Ja myslalam zeby je udusic mniej wiecej tak jak kazde inne gryzby
> tylko nie mam pojecia co z tego wyjdzie.
>
> --
> Catalina
> icq # 54287160
>
Ja robie boczniaki duszone z porami. A petem dodaje je do makaronu typu
piorka (penne rigate) , mieszam z kozim twarogiem posypuje parmezanem i
natka pietruszki, orgazm kulinarny
Czarek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-18 10:20:11

Temat: Re: BOCZNIAKI W ŚMIETANIE (P)
Od: "Akulka " <s...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Co do boczniaków w smietanie to jestem za, a nawet przeciw, zresztą oceń
sama, ja mam taki przepis, niam:
Składniki:
60 dag boczniaków, 3\4 szklanki śmietany, 50 g masła, 3 dag maki, 1 cebula,
szczypta zmielonej gałki muszkatołowej, sól

Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę
muszkatołową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 minut.
Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Można podawać
z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.

Akulka



--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-18 11:21:54

Temat: Re: Boczniaki raz jeszcze
Od: zGosiula <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Catalina wrote:
> Czy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
> boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??
>
Ja robiłam coś w rodzaju "flaczków". Czyli pokrojone na wąskie paski
dusiłam z startą marchewką, cebulką i przyprawami. Ale nie pamiętam już,
czy dodawałam śmietanę.

--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-18 14:43:41

Temat: Re: Boczniaki raz jeszcze
Od: "Agata N." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisal w wiadomosci
news:9mpg2vgqrat4vvu7secrrvfrl8jkd3k9on@4ax.com...
> Czy ktos z Was probowal zrobic duszone a nie smazone jak kotlety
> boczniaki??? Jesli tak to jak smakowaly??
> Ja myslalam zeby je udusic mniej wiecej tak jak kazde inne gryzby
> tylko nie mam pojecia co z tego wyjdzie.
>
Duszone jak duszone, ale zupa z boczniakow przyprawiona a'la flaki, mmm...
Pozdrawiam, Agata N.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-18 21:13:18

Temat: Re: BOCZNIAKI W ŚMIETANIE (P)
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "Akulka " <s...@N...gazeta.pl>
Co do boczniaków w smietanie to jestem za, a nawet przeciw, zresztą oceń
sama, ja mam taki przepis, niam:
Składniki:
60 dag boczniaków, 3\4 szklanki śmietany, 50 g masła, 3 dag maki, 1 cebula,
szczypta zmielonej gałki muszkatołowej, sól

Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę
muszkatołową. Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 minut.
Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania. Można podawać
z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.
Akulka
+++++++++++++

25 minut duszenia?
Po co?
Przeciez wystarczy 5 minut...
Bardzo jestem ciekawa, dlaczego 25 minut musimy dusic!
Barbara


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/




---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.443 / Virus Database: 248 - Release Date: 2003.01.10


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-21 19:20:57

Temat: Re: Boczniaki raz jeszcze
Od: "mandragorax" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja zrobilam zapiekanke:
surowe ziemniaki pokrojone w plastry i posypane vegeta oraz innymi
przyprawami w/g gustu (ja dalam lubczyk ,papryke i pieprz). W naczyniu do
zapiekania ukladalam warstwami: ziemniaki, boczniaki, cebula w plastry,
zakonczylam ziemniakami i polalam maselkiem, a na wierzch serek
tarty...............pyyychaaaaa, polecam

Pozzdrawiam Mandragorax


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co z czosnku??
nieco późno, ale sympatycznie:-)
Rilettes
Ciastka fr. z nadzieniem...?
ciasto piaskowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »